Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die de naam 'M' heeft meegekregen. Het systeem is een beetje gelijkaardig aan Siri van Apple en Cortana bij Windows, maar zou net iets uitgebreider zijn.

Gebruik maken van interesses

M zal werken via Messenger en zou volgens vicepresident David Marcus vrij ingewikkelde taken kunnen uitvoeren in naam van de gebruiker. "In tegenstelling tot andere services op de markt, kan M wel taken uitvoeren in jouw naam. Het kan spullen kopen, cadeautjes sturen naar je geliefden, reservaties maken voor het restaurant, je reis boeken, afspraken regelen en meer", zegt hij op Facebook.

 

Waarschijnlijk zal de dienst daarnaast gebruik maken van alle gegevens die Facebook heeft van zijn gebruikers. Wanneer M dan een bepaalde vraag krijgt over iemand, kan het sneller concluderen dat het bijna de verjaardag is van die persoon. Ook de voorstellen zullen dan rekening kunnen houden met de interesses van de betrokken personen.

 

Het zal wel nog een tijdlang duren eer Europeanen de dienst kunnen gebruiken: voorlopig is er zelfs nog geen releasedatum vrijgegeven voor in de Verenigde Staten.

Tags: