Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die de naam 'M' heeft meegekregen. Het systeem is een beetje gelijkaardig aan Siri van Apple en Cortana bij Windows, maar zou net iets uitgebreider zijn.

Gebruik maken van interesses

M zal werken via Messenger en zou volgens vicepresident David Marcus vrij ingewikkelde taken kunnen uitvoeren in naam van de gebruiker. "In tegenstelling tot andere services op de markt, kan M wel taken uitvoeren in jouw naam. Het kan spullen kopen, cadeautjes sturen naar je geliefden, reservaties maken voor het restaurant, je reis boeken, afspraken regelen en meer", zegt hij op Facebook.

 

Waarschijnlijk zal de dienst daarnaast gebruik maken van alle gegevens die Facebook heeft van zijn gebruikers. Wanneer M dan een bepaalde vraag krijgt over iemand, kan het sneller concluderen dat het bijna de verjaardag is van die persoon. Ook de voorstellen zullen dan rekening kunnen houden met de interesses van de betrokken personen.

 

Het zal wel nog een tijdlang duren eer Europeanen de dienst kunnen gebruiken: voorlopig is er zelfs nog geen releasedatum vrijgegeven voor in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Back to top