Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent | RetailDetail

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die de naam 'M' heeft meegekregen. Het systeem is een beetje gelijkaardig aan Siri van Apple en Cortana bij Windows, maar zou net iets uitgebreider zijn.

Gebruik maken van interesses

M zal werken via Messenger en zou volgens vicepresident David Marcus vrij ingewikkelde taken kunnen uitvoeren in naam van de gebruiker. "In tegenstelling tot andere services op de markt, kan M wel taken uitvoeren in jouw naam. Het kan spullen kopen, cadeautjes sturen naar je geliefden, reservaties maken voor het restaurant, je reis boeken, afspraken regelen en meer", zegt hij op Facebook.

 

Waarschijnlijk zal de dienst daarnaast gebruik maken van alle gegevens die Facebook heeft van zijn gebruikers. Wanneer M dan een bepaalde vraag krijgt over iemand, kan het sneller concluderen dat het bijna de verjaardag is van die persoon. Ook de voorstellen zullen dan rekening kunnen houden met de interesses van de betrokken personen.

 

Het zal wel nog een tijdlang duren eer Europeanen de dienst kunnen gebruiken: voorlopig is er zelfs nog geen releasedatum vrijgegeven voor in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top