Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent | RetailDetail

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die de naam 'M' heeft meegekregen. Het systeem is een beetje gelijkaardig aan Siri van Apple en Cortana bij Windows, maar zou net iets uitgebreider zijn.

Gebruik maken van interesses

M zal werken via Messenger en zou volgens vicepresident David Marcus vrij ingewikkelde taken kunnen uitvoeren in naam van de gebruiker. "In tegenstelling tot andere services op de markt, kan M wel taken uitvoeren in jouw naam. Het kan spullen kopen, cadeautjes sturen naar je geliefden, reservaties maken voor het restaurant, je reis boeken, afspraken regelen en meer", zegt hij op Facebook.

 

Waarschijnlijk zal de dienst daarnaast gebruik maken van alle gegevens die Facebook heeft van zijn gebruikers. Wanneer M dan een bepaalde vraag krijgt over iemand, kan het sneller concluderen dat het bijna de verjaardag is van die persoon. Ook de voorstellen zullen dan rekening kunnen houden met de interesses van de betrokken personen.

 

Het zal wel nog een tijdlang duren eer Europeanen de dienst kunnen gebruiken: voorlopig is er zelfs nog geen releasedatum vrijgegeven voor in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.