Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook ontwikkelt persoonlijke assistent

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een persoonlijke assistent die de naam 'M' heeft meegekregen. Het systeem is een beetje gelijkaardig aan Siri van Apple en Cortana bij Windows, maar zou net iets uitgebreider zijn.

Gebruik maken van interesses

M zal werken via Messenger en zou volgens vicepresident David Marcus vrij ingewikkelde taken kunnen uitvoeren in naam van de gebruiker. "In tegenstelling tot andere services op de markt, kan M wel taken uitvoeren in jouw naam. Het kan spullen kopen, cadeautjes sturen naar je geliefden, reservaties maken voor het restaurant, je reis boeken, afspraken regelen en meer", zegt hij op Facebook.

 

Waarschijnlijk zal de dienst daarnaast gebruik maken van alle gegevens die Facebook heeft van zijn gebruikers. Wanneer M dan een bepaalde vraag krijgt over iemand, kan het sneller concluderen dat het bijna de verjaardag is van die persoon. Ook de voorstellen zullen dan rekening kunnen houden met de interesses van de betrokken personen.

 

Het zal wel nog een tijdlang duren eer Europeanen de dienst kunnen gebruiken: voorlopig is er zelfs nog geen releasedatum vrijgegeven voor in de Verenigde Staten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top