Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Postmates, de bezorgservice die gebruik maakt van fietskoeriers en vergelijkbaar is met Uber, gaat binnenkort ook op pad in Londen. Dat heeft CEO Bastian Lehmann laten verstaan tijdens een congres in Londen.

Mogelijk ook andere steden

Lehmann voegde er meteen aan toe dat ook andere Europese steden tot de mogelijkheden behoren, maar dat er nog verschillende obstakels moeten worden overwonnen. Volgens hem zou het huidige model immers niet werken in steden als Berlijn en Parijs. Azië lijkt momenteel zelfs volledig uit den boze, tenzij er een lokale partner kan worden gevonden.


Eerder deze maand maakte Postmates ook al een overeenkomst met Starbucks bekend. Het gaat in zo in Seattle online bestellingen bij de koffieketen aan huis leveren. Een bestelling laten leveren kost wel bijna 6 dollar, en dat is dan nog zonder fooi. De service is daarmee duidelijk gestoeld op klanten die grotere bestellingen plaatsen.


In juni van dit jaar wist Postmates ook al 80 miljoen dollar (74 miljoen euro) aan nieuwe investeringen binnen te halen, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op meer dan 500 miljoen dollar (460 miljoen euro).

Tags: