Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Postmates, de bezorgservice die gebruik maakt van fietskoeriers en vergelijkbaar is met Uber, gaat binnenkort ook op pad in Londen. Dat heeft CEO Bastian Lehmann laten verstaan tijdens een congres in Londen.

Mogelijk ook andere steden

Lehmann voegde er meteen aan toe dat ook andere Europese steden tot de mogelijkheden behoren, maar dat er nog verschillende obstakels moeten worden overwonnen. Volgens hem zou het huidige model immers niet werken in steden als Berlijn en Parijs. Azië lijkt momenteel zelfs volledig uit den boze, tenzij er een lokale partner kan worden gevonden.


Eerder deze maand maakte Postmates ook al een overeenkomst met Starbucks bekend. Het gaat in zo in Seattle online bestellingen bij de koffieketen aan huis leveren. Een bestelling laten leveren kost wel bijna 6 dollar, en dat is dan nog zonder fooi. De service is daarmee duidelijk gestoeld op klanten die grotere bestellingen plaatsen.


In juni van dit jaar wist Postmates ook al 80 miljoen dollar (74 miljoen euro) aan nieuwe investeringen binnen te halen, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op meer dan 500 miljoen dollar (460 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

 

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top