Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Postmates, de bezorgservice die gebruik maakt van fietskoeriers en vergelijkbaar is met Uber, gaat binnenkort ook op pad in Londen. Dat heeft CEO Bastian Lehmann laten verstaan tijdens een congres in Londen.

Mogelijk ook andere steden

Lehmann voegde er meteen aan toe dat ook andere Europese steden tot de mogelijkheden behoren, maar dat er nog verschillende obstakels moeten worden overwonnen. Volgens hem zou het huidige model immers niet werken in steden als Berlijn en Parijs. Azië lijkt momenteel zelfs volledig uit den boze, tenzij er een lokale partner kan worden gevonden.


Eerder deze maand maakte Postmates ook al een overeenkomst met Starbucks bekend. Het gaat in zo in Seattle online bestellingen bij de koffieketen aan huis leveren. Een bestelling laten leveren kost wel bijna 6 dollar, en dat is dan nog zonder fooi. De service is daarmee duidelijk gestoeld op klanten die grotere bestellingen plaatsen.


In juni van dit jaar wist Postmates ook al 80 miljoen dollar (74 miljoen euro) aan nieuwe investeringen binnen te halen, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op meer dan 500 miljoen dollar (460 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top