Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen | RetailDetail

Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Fietskoerierdienst Postmates trekt naar Londen

Postmates, de bezorgservice die gebruik maakt van fietskoeriers en vergelijkbaar is met Uber, gaat binnenkort ook op pad in Londen. Dat heeft CEO Bastian Lehmann laten verstaan tijdens een congres in Londen.

Mogelijk ook andere steden

Lehmann voegde er meteen aan toe dat ook andere Europese steden tot de mogelijkheden behoren, maar dat er nog verschillende obstakels moeten worden overwonnen. Volgens hem zou het huidige model immers niet werken in steden als Berlijn en Parijs. Azië lijkt momenteel zelfs volledig uit den boze, tenzij er een lokale partner kan worden gevonden.


Eerder deze maand maakte Postmates ook al een overeenkomst met Starbucks bekend. Het gaat in zo in Seattle online bestellingen bij de koffieketen aan huis leveren. Een bestelling laten leveren kost wel bijna 6 dollar, en dat is dan nog zonder fooi. De service is daarmee duidelijk gestoeld op klanten die grotere bestellingen plaatsen.


In juni van dit jaar wist Postmates ook al 80 miljoen dollar (74 miljoen euro) aan nieuwe investeringen binnen te halen, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op meer dan 500 miljoen dollar (460 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.