Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce | RetailDetail

Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Bedrijven die investeren in e-commerce kunnen voortaan 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag in één keer aftrekken van hun belastbare winst. Het gaat daarbij over investeringen in betalingssystemen en cybersecurity.

Inhaalbeweging

De maatregel maakt deel uit van het Start-up Plan van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. "Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen willen we zelfstandigen en KMO's beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie", zegt hij aan De Tijd.


Met het fiscale voordeel moeten de Belgische ondernemingen een inhaalbeweging maken op vlak van online verkoop. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt immers dat Belgische ondernemingen slechts 2,4 procent van hun omzet online halen, terwijl het Europees gemiddelde met 6 procent een stuk hoger ligt.


De aftrek is geldig vanaf aanslagjaar 2016 op nieuwe investeringen in afschrijfbare vaste activa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.