Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce | RetailDetail

Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Bedrijven die investeren in e-commerce kunnen voortaan 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag in één keer aftrekken van hun belastbare winst. Het gaat daarbij over investeringen in betalingssystemen en cybersecurity.

Inhaalbeweging

De maatregel maakt deel uit van het Start-up Plan van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. "Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen willen we zelfstandigen en KMO's beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie", zegt hij aan De Tijd.


Met het fiscale voordeel moeten de Belgische ondernemingen een inhaalbeweging maken op vlak van online verkoop. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt immers dat Belgische ondernemingen slechts 2,4 procent van hun omzet online halen, terwijl het Europees gemiddelde met 6 procent een stuk hoger ligt.


De aftrek is geldig vanaf aanslagjaar 2016 op nieuwe investeringen in afschrijfbare vaste activa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top