Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Fiscaal voordeel voor investeringen in e-commerce

Bedrijven die investeren in e-commerce kunnen voortaan 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag in één keer aftrekken van hun belastbare winst. Het gaat daarbij over investeringen in betalingssystemen en cybersecurity.

Inhaalbeweging

De maatregel maakt deel uit van het Start-up Plan van minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo. "Met de uitbreiding van de investeringsaftrek naar digitale investeringen willen we zelfstandigen en KMO's beter ondersteunen om de digitale omslag te maken. Een betere digitale uitrusting én investeringen in cybersecurity zijn belangrijke stimulansen voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie", zegt hij aan De Tijd.


Met het fiscale voordeel moeten de Belgische ondernemingen een inhaalbeweging maken op vlak van online verkoop. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt immers dat Belgische ondernemingen slechts 2,4 procent van hun omzet online halen, terwijl het Europees gemiddelde met 6 procent een stuk hoger ligt.


De aftrek is geldig vanaf aanslagjaar 2016 op nieuwe investeringen in afschrijfbare vaste activa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Back to top