Fun en Fundoo smelten samen in joint venture

Fun en Fundoo smelten samen in joint venture

De keten van speelgoedwinkels Fun en online vrijetijdsretailer Fundoo slaan de handen in elkaar en gaan zich voortaan samen profileren als multichannelconcept. Daartoe wordt een nieuwe groep opgericht, die de fysieke winkels van Fun enerzijds en de webshops van Fundoo anderzijds samensmelt tot één geheel.

Samen één multichannelconcept

Met een dertigtal winkels gespecialiseerd in vrijetijdsbesteding voor kinderen en volwassenen is Fun één van de grootste spelers in de Belgische vrijetijdsmarkt, terwijl Fundoo zich met 25 webshops daarentegen vooral profileert als onlinespecialist in vrijetijdsplezier, die daarnaast ook fysieke beleving biedt in zijn conceptwinkel in Nevele.

 

Beide partijen hebben evenwel toenadering tot elkaar gezocht, aldus de ketens. Zo wilde Fun zijn webshop naar een hoger niveau tillen, terwijl Fundoo vooral zijn offline bereik wenste te vergroten.

 

Die toenadering resulteert nu in een joint venture, waarbij een nieuwe groep wordt opgericht met Jean Paul Descheemaeker (topman van Fun) als CEO. De oprichters van Fundoo, Sven en Joeri De Waele, treden in het kapitaal van de nieuwe groep en worden zowel lid van de raad van bestuur als van het management.

 

Met ondersteuning van Mitiska

De nieuwe onderneming krijgt eveneens financiële ondersteuning van investeringsgroep Mitiska, die een niet nader vernoemd bedrag ter beschikking stelt, bovenop de 4 miljoen euro die het eerder dit jaar investeerde in Fun.

 

Doel van het nieuwe concept is 100% multichannelshopping te bieden, zegt Joeri De Waele: “Het is onze ambitie om de groep te doen uitgroeien tot een krachtige speler, die door innovatie en focus op de klant met iedereen op de Belgische vrijetijdsmarkt kan wedijveren."

 

"Daarbij staat de volledige integratie van clicks en bricks centraal, om zo een unieke winkelervaring te creëren. We zijn ervan overtuigd dat we op die manier gewapend zijn tegen een toekomstige intrede van Amazon in België", hoopt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top