Fundoo komt met "experience store" in april 2013

Fundoo komt met "experience store" in april 2013
Fundoo, het overkoepelende merk boven webshops als Zwembadstore.be, Trampolineplanet.be en Barbecueplanet.be, opent in april volgend jaar een fysieke conceptstore waar de klanten de producten kunnen bekijken en uitproberen alvorens ze te bestellen.

Meer dan een klassieke showroom

"Omdat e-commerce in België nu pas de kinderschoenen ontgroeit, is het voor het vertrouwen van de klanten nog altijd belangrijk om naast een onlineshop ook een soort offline winkelpunt te hebben", zegt managing partner Joeri De Waele. "Daarom hebben we gekozen voor een state-of-the-art experience center waar klanten de producten echt zelf kunnen aanraken en testen, en waar ze kunnen rekenen op de expertise van onze verkopers."

 

Hoe het nieuwe "Fundoo Village" er concreet zal uitzien, is nog een geheim. Maar "we willen zoveel mogelijk werken met beeldschermen en een virtual shopping zone ontwikkelen, een muur waar je je producten kan scannen en zo meteen kan aankopen of reserveren. Kortom, we willen meer zijn dan een klassieke showroom." Daarnaast komt er ook een pick-up-point voor producten die online gereserveerd zijn of die bezoekers meteen kunnen meenemen.

 

Fundoo liet het concept uitwerken door Retail Office, dat eerder al tekende voor onder meer AS Adventure, Veritas en AVA. Het "Fundoo Village" komt in het Oost-Vlaamse Nevele-Vosselare. De opening is gepland voor het laatste weekend van maart volgend jaar.

 

Benelux e-tailer

Fundoo is in 2009 gegroeid uit "Doe het zelf mét De Waele", een doe-het-zelfzaak in de Gentse regio die al meer dan 25 jaar bestaat. Zoon Sven De Waele was echter gebeten door e-commerce en startte dat jaar zijn eerste webshop voor zwembaden. Om de stille wintermaanden te overbruggen, ging hij op zoek naar andere producten en zo volgden al gauw webshops voor brandhout, strooizout en zo meer.

 

In 2012 stapte ook broer Joeri in het bedrijf. Samen stampten de De Waele-broers de webshops Saunastore.be, Jacuzzistore.be en Vuurwerkstore.be uit de grond. Onder de overkoepelende merknaam Fundoo baten ze momenteel alles samen negen webshops uit in ons land.

 

Sinds dit jaar is Fundoo ook actief in Nederland, met zwembadplanet.nl als eerste wapenfeit. "De Nederlandse shop doet nu al een kwart van de omzet van de Belgische", vertelde Joeri aan onze collega's van Twinkle magazine. In 2015 wil Fundoo zo'n 30 webshops operationeel hebben.

Tags: