Fundoo komt met "experience store" in april 2013

Fundoo komt met "experience store" in april 2013
Fundoo, het overkoepelende merk boven webshops als Zwembadstore.be, Trampolineplanet.be en Barbecueplanet.be, opent in april volgend jaar een fysieke conceptstore waar de klanten de producten kunnen bekijken en uitproberen alvorens ze te bestellen.

Meer dan een klassieke showroom

"Omdat e-commerce in België nu pas de kinderschoenen ontgroeit, is het voor het vertrouwen van de klanten nog altijd belangrijk om naast een onlineshop ook een soort offline winkelpunt te hebben", zegt managing partner Joeri De Waele. "Daarom hebben we gekozen voor een state-of-the-art experience center waar klanten de producten echt zelf kunnen aanraken en testen, en waar ze kunnen rekenen op de expertise van onze verkopers."

 

Hoe het nieuwe "Fundoo Village" er concreet zal uitzien, is nog een geheim. Maar "we willen zoveel mogelijk werken met beeldschermen en een virtual shopping zone ontwikkelen, een muur waar je je producten kan scannen en zo meteen kan aankopen of reserveren. Kortom, we willen meer zijn dan een klassieke showroom." Daarnaast komt er ook een pick-up-point voor producten die online gereserveerd zijn of die bezoekers meteen kunnen meenemen.

 

Fundoo liet het concept uitwerken door Retail Office, dat eerder al tekende voor onder meer AS Adventure, Veritas en AVA. Het "Fundoo Village" komt in het Oost-Vlaamse Nevele-Vosselare. De opening is gepland voor het laatste weekend van maart volgend jaar.

 

Benelux e-tailer

Fundoo is in 2009 gegroeid uit "Doe het zelf mét De Waele", een doe-het-zelfzaak in de Gentse regio die al meer dan 25 jaar bestaat. Zoon Sven De Waele was echter gebeten door e-commerce en startte dat jaar zijn eerste webshop voor zwembaden. Om de stille wintermaanden te overbruggen, ging hij op zoek naar andere producten en zo volgden al gauw webshops voor brandhout, strooizout en zo meer.

 

In 2012 stapte ook broer Joeri in het bedrijf. Samen stampten de De Waele-broers de webshops Saunastore.be, Jacuzzistore.be en Vuurwerkstore.be uit de grond. Onder de overkoepelende merknaam Fundoo baten ze momenteel alles samen negen webshops uit in ons land.

 

Sinds dit jaar is Fundoo ook actief in Nederland, met zwembadplanet.nl als eerste wapenfeit. "De Nederlandse shop doet nu al een kwart van de omzet van de Belgische", vertelde Joeri aan onze collega's van Twinkle magazine. In 2015 wil Fundoo zo'n 30 webshops operationeel hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top