"Gent wordt Bitcoinstad" | RetailDetail

"Gent wordt Bitcoinstad"

"Gent wordt Bitcoinstad"

De organisatie Gent Bitcoinstad roept Gent uit tot "eerste Bitcoinstad van België": steeds meer ondernemers in de stad aanvaarden de digitale munt immers als betaalmiddel.

Snelle transacties

Begin dit jaar werden bitcoins door slechts drie zaken aanvaard, maar momenteel is dat aantal al opgelopen tot meer dan twintig. De organisatie Gent Bitcoinstad probeert ondernemers te helpen met het accepteren van bitcoins en organiseren ook informatiesessies. Omdat transacties gebeuren van persoon tot persoon en er geen tussenkomst van een bank is, zijn ze onmiddellijk in orde en moet er geen rekening gehouden worden met drukke periodes of sluitingsdagen. Met de dienst Bitkassa worden bitcoins ook onmiddellijk omgezet naar euro's en overgeschreven naar de rekening van de handelaar.

 

Op 18 april vindt in Gent een evenement plaats bij Outpost, waar consumenten meer uitleg krijgen over bitcoins en ze te weten kunnen komen bij welke zaken ze met de digitale munt kunnen betalen. Zo willen de organisatoren de consument duidelijk maken dat de bitcoin een valabel alternatief is. Ze haalden hun inspiratie in Arnhem, waar klanten al bij meer dan zestig winkels met bitcoins kunnen betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top