"Gent wordt Bitcoinstad"

"Gent wordt Bitcoinstad"

De organisatie Gent Bitcoinstad roept Gent uit tot "eerste Bitcoinstad van België": steeds meer ondernemers in de stad aanvaarden de digitale munt immers als betaalmiddel.

Snelle transacties

Begin dit jaar werden bitcoins door slechts drie zaken aanvaard, maar momenteel is dat aantal al opgelopen tot meer dan twintig. De organisatie Gent Bitcoinstad probeert ondernemers te helpen met het accepteren van bitcoins en organiseren ook informatiesessies. Omdat transacties gebeuren van persoon tot persoon en er geen tussenkomst van een bank is, zijn ze onmiddellijk in orde en moet er geen rekening gehouden worden met drukke periodes of sluitingsdagen. Met de dienst Bitkassa worden bitcoins ook onmiddellijk omgezet naar euro's en overgeschreven naar de rekening van de handelaar.

 

Op 18 april vindt in Gent een evenement plaats bij Outpost, waar consumenten meer uitleg krijgen over bitcoins en ze te weten kunnen komen bij welke zaken ze met de digitale munt kunnen betalen. Zo willen de organisatoren de consument duidelijk maken dat de bitcoin een valabel alternatief is. Ze haalden hun inspiratie in Arnhem, waar klanten al bij meer dan zestig winkels met bitcoins kunnen betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top