"Gent wordt Bitcoinstad"

"Gent wordt Bitcoinstad"

De organisatie Gent Bitcoinstad roept Gent uit tot "eerste Bitcoinstad van België": steeds meer ondernemers in de stad aanvaarden de digitale munt immers als betaalmiddel.

Snelle transacties

Begin dit jaar werden bitcoins door slechts drie zaken aanvaard, maar momenteel is dat aantal al opgelopen tot meer dan twintig. De organisatie Gent Bitcoinstad probeert ondernemers te helpen met het accepteren van bitcoins en organiseren ook informatiesessies. Omdat transacties gebeuren van persoon tot persoon en er geen tussenkomst van een bank is, zijn ze onmiddellijk in orde en moet er geen rekening gehouden worden met drukke periodes of sluitingsdagen. Met de dienst Bitkassa worden bitcoins ook onmiddellijk omgezet naar euro's en overgeschreven naar de rekening van de handelaar.

 

Op 18 april vindt in Gent een evenement plaats bij Outpost, waar consumenten meer uitleg krijgen over bitcoins en ze te weten kunnen komen bij welke zaken ze met de digitale munt kunnen betalen. Zo willen de organisatoren de consument duidelijk maken dat de bitcoin een valabel alternatief is. Ze haalden hun inspiratie in Arnhem, waar klanten al bij meer dan zestig winkels met bitcoins kunnen betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top