"Gent wordt Bitcoinstad"

"Gent wordt Bitcoinstad"

De organisatie Gent Bitcoinstad roept Gent uit tot "eerste Bitcoinstad van België": steeds meer ondernemers in de stad aanvaarden de digitale munt immers als betaalmiddel.

Snelle transacties

Begin dit jaar werden bitcoins door slechts drie zaken aanvaard, maar momenteel is dat aantal al opgelopen tot meer dan twintig. De organisatie Gent Bitcoinstad probeert ondernemers te helpen met het accepteren van bitcoins en organiseren ook informatiesessies. Omdat transacties gebeuren van persoon tot persoon en er geen tussenkomst van een bank is, zijn ze onmiddellijk in orde en moet er geen rekening gehouden worden met drukke periodes of sluitingsdagen. Met de dienst Bitkassa worden bitcoins ook onmiddellijk omgezet naar euro's en overgeschreven naar de rekening van de handelaar.

 

Op 18 april vindt in Gent een evenement plaats bij Outpost, waar consumenten meer uitleg krijgen over bitcoins en ze te weten kunnen komen bij welke zaken ze met de digitale munt kunnen betalen. Zo willen de organisatoren de consument duidelijk maken dat de bitcoin een valabel alternatief is. Ze haalden hun inspiratie in Arnhem, waar klanten al bij meer dan zestig winkels met bitcoins kunnen betalen.

Tags: