"Gent wordt Bitcoinstad" | RetailDetail

"Gent wordt Bitcoinstad"

"Gent wordt Bitcoinstad"

De organisatie Gent Bitcoinstad roept Gent uit tot "eerste Bitcoinstad van België": steeds meer ondernemers in de stad aanvaarden de digitale munt immers als betaalmiddel.

Snelle transacties

Begin dit jaar werden bitcoins door slechts drie zaken aanvaard, maar momenteel is dat aantal al opgelopen tot meer dan twintig. De organisatie Gent Bitcoinstad probeert ondernemers te helpen met het accepteren van bitcoins en organiseren ook informatiesessies. Omdat transacties gebeuren van persoon tot persoon en er geen tussenkomst van een bank is, zijn ze onmiddellijk in orde en moet er geen rekening gehouden worden met drukke periodes of sluitingsdagen. Met de dienst Bitkassa worden bitcoins ook onmiddellijk omgezet naar euro's en overgeschreven naar de rekening van de handelaar.

 

Op 18 april vindt in Gent een evenement plaats bij Outpost, waar consumenten meer uitleg krijgen over bitcoins en ze te weten kunnen komen bij welke zaken ze met de digitale munt kunnen betalen. Zo willen de organisatoren de consument duidelijk maken dat de bitcoin een valabel alternatief is. Ze haalden hun inspiratie in Arnhem, waar klanten al bij meer dan zestig winkels met bitcoins kunnen betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.