Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst | RetailDetail

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Een achttal zelfstandige handelaars in het Gentse hebben zich verenigd in een gratis thuisleverservice. Vooralsnog gaat het enkel om voedingswinkels, maar er zijn al meteen uitbreidingsplannen.

Zeven Gentse gemeenten... om te beginnen

Inwoners van De Pinte, Zevergem, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-Westrem, Nazareth en Eke kunnen sinds kort hun groenten en fruit, brood en patisserie, drank, vlees en charcuterie, kazen en soep van hun vertrouwde winkelier thuis laten leveren. De bestellingen worden verwacht tot donderdag 24 uur, levering gebeurt op zaterdag in de voormiddag.

 

"En zonder bijkomende kosten, ook al gaat het maar om één brood", aldus de bedenker van thuisleverservice UwBoodschappen.be, Stefan Van Overbeke uit De Pinte. "Ik heb in een eerste fase een achttal handelaars aangesproken en iedereen was positief", zegt hij in de regionale editie van Het Nieuwsblad. Als het initiatief aanslaat, wil Van Overbeke nog meer omliggende gemeenten bij het initiatief betrekken.

 

Eerst voeding, later breder aanbod

Momenteel beperkt het aanbod zich tot voeding, maar dat "aanbod blijft groeien. Op termijn willen we ook voorschriftvrije geneesmiddelen aanbieden." In een eerste fase streeft de dienst naar een driehonderdtal klanten, "wat betekent dat de gemiddelde afstand tussen twee klanten maar een paar honderd meter zal zijn."

 

Met de dienst willen de plaatselijke handelaars een alternatief bieden voor "klanten die graag bij lokale handelaars zouden kopen, maar daarvoor geen tijd hebben. Terwijl alles ook in de supermarkt ligt. En wie zich nog niet zo op zijn gemak voelt op het internet, mag gerust een bestelling telefonisch doorgeven", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.