Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Een achttal zelfstandige handelaars in het Gentse hebben zich verenigd in een gratis thuisleverservice. Vooralsnog gaat het enkel om voedingswinkels, maar er zijn al meteen uitbreidingsplannen.

Zeven Gentse gemeenten... om te beginnen

Inwoners van De Pinte, Zevergem, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-Westrem, Nazareth en Eke kunnen sinds kort hun groenten en fruit, brood en patisserie, drank, vlees en charcuterie, kazen en soep van hun vertrouwde winkelier thuis laten leveren. De bestellingen worden verwacht tot donderdag 24 uur, levering gebeurt op zaterdag in de voormiddag.

 

"En zonder bijkomende kosten, ook al gaat het maar om één brood", aldus de bedenker van thuisleverservice UwBoodschappen.be, Stefan Van Overbeke uit De Pinte. "Ik heb in een eerste fase een achttal handelaars aangesproken en iedereen was positief", zegt hij in de regionale editie van Het Nieuwsblad. Als het initiatief aanslaat, wil Van Overbeke nog meer omliggende gemeenten bij het initiatief betrekken.

 

Eerst voeding, later breder aanbod

Momenteel beperkt het aanbod zich tot voeding, maar dat "aanbod blijft groeien. Op termijn willen we ook voorschriftvrije geneesmiddelen aanbieden." In een eerste fase streeft de dienst naar een driehonderdtal klanten, "wat betekent dat de gemiddelde afstand tussen twee klanten maar een paar honderd meter zal zijn."

 

Met de dienst willen de plaatselijke handelaars een alternatief bieden voor "klanten die graag bij lokale handelaars zouden kopen, maar daarvoor geen tijd hebben. Terwijl alles ook in de supermarkt ligt. En wie zich nog niet zo op zijn gemak voelt op het internet, mag gerust een bestelling telefonisch doorgeven", klinkt het.

Tags: