Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Een achttal zelfstandige handelaars in het Gentse hebben zich verenigd in een gratis thuisleverservice. Vooralsnog gaat het enkel om voedingswinkels, maar er zijn al meteen uitbreidingsplannen.

Zeven Gentse gemeenten... om te beginnen

Inwoners van De Pinte, Zevergem, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-Westrem, Nazareth en Eke kunnen sinds kort hun groenten en fruit, brood en patisserie, drank, vlees en charcuterie, kazen en soep van hun vertrouwde winkelier thuis laten leveren. De bestellingen worden verwacht tot donderdag 24 uur, levering gebeurt op zaterdag in de voormiddag.

 

"En zonder bijkomende kosten, ook al gaat het maar om één brood", aldus de bedenker van thuisleverservice UwBoodschappen.be, Stefan Van Overbeke uit De Pinte. "Ik heb in een eerste fase een achttal handelaars aangesproken en iedereen was positief", zegt hij in de regionale editie van Het Nieuwsblad. Als het initiatief aanslaat, wil Van Overbeke nog meer omliggende gemeenten bij het initiatief betrekken.

 

Eerst voeding, later breder aanbod

Momenteel beperkt het aanbod zich tot voeding, maar dat "aanbod blijft groeien. Op termijn willen we ook voorschriftvrije geneesmiddelen aanbieden." In een eerste fase streeft de dienst naar een driehonderdtal klanten, "wat betekent dat de gemiddelde afstand tussen twee klanten maar een paar honderd meter zal zijn."

 

Met de dienst willen de plaatselijke handelaars een alternatief bieden voor "klanten die graag bij lokale handelaars zouden kopen, maar daarvoor geen tijd hebben. Terwijl alles ook in de supermarkt ligt. En wie zich nog niet zo op zijn gemak voelt op het internet, mag gerust een bestelling telefonisch doorgeven", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top