Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst | RetailDetail

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Gentse zelfstandigen starten gratis thuisleverdienst

Een achttal zelfstandige handelaars in het Gentse hebben zich verenigd in een gratis thuisleverservice. Vooralsnog gaat het enkel om voedingswinkels, maar er zijn al meteen uitbreidingsplannen.

Zeven Gentse gemeenten... om te beginnen

Inwoners van De Pinte, Zevergem, Sint-Martens-Latem, Deurle, Sint-Denijs-Westrem, Nazareth en Eke kunnen sinds kort hun groenten en fruit, brood en patisserie, drank, vlees en charcuterie, kazen en soep van hun vertrouwde winkelier thuis laten leveren. De bestellingen worden verwacht tot donderdag 24 uur, levering gebeurt op zaterdag in de voormiddag.

 

"En zonder bijkomende kosten, ook al gaat het maar om één brood", aldus de bedenker van thuisleverservice UwBoodschappen.be, Stefan Van Overbeke uit De Pinte. "Ik heb in een eerste fase een achttal handelaars aangesproken en iedereen was positief", zegt hij in de regionale editie van Het Nieuwsblad. Als het initiatief aanslaat, wil Van Overbeke nog meer omliggende gemeenten bij het initiatief betrekken.

 

Eerst voeding, later breder aanbod

Momenteel beperkt het aanbod zich tot voeding, maar dat "aanbod blijft groeien. Op termijn willen we ook voorschriftvrije geneesmiddelen aanbieden." In een eerste fase streeft de dienst naar een driehonderdtal klanten, "wat betekent dat de gemiddelde afstand tussen twee klanten maar een paar honderd meter zal zijn."

 

Met de dienst willen de plaatselijke handelaars een alternatief bieden voor "klanten die graag bij lokale handelaars zouden kopen, maar daarvoor geen tijd hebben. Terwijl alles ook in de supermarkt ligt. En wie zich nog niet zo op zijn gemak voelt op het internet, mag gerust een bestelling telefonisch doorgeven", klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top