GLS Belgium gaat concurrentie aan met Kiala | RetailDetail

GLS Belgium gaat concurrentie aan met Kiala

GLS Belgium gaat concurrentie aan met Kiala

GLS, voluit General Logistics Systems, gaat vanaf 1 april in ons land van start met een ShopDelivery-service op de B2C-markt. Daartoe maakt het gebruik van zijn netwerk van 160 ParcelShops in kopieercentra, kiosken, boekhandels of benzinestations die voortaan ook als afhaalpunt worden ingeschakeld. Tegen eind dit jaar wil de groep trouwens de kaap van de 200 afhaalpunten ronden.

Voortaan ook afhalen

Met de ShopDelivery-service kan de bestemmeling voortaan zijn pakje laten afleveren in een ParcelShops van zijn keuze in België. Daar kan hij het tijdens de openingsuren gaan ophalen, naar het voorbeeld van het onlangs door UPS overgenomen Kiala. "Voor deze service houden wij zowel rekening met de toenemende mobiliteit van de maatschappij als met de stijging van de verkoop van goederen online", vertelt Luc De Schrijver, general manager België en Luxemburg bij GLS.

 

Tot nu toe konden de klanten van GLS, zowel zelfstandigen als particulieren, het netwerk van ParcelShops enkel gebruiken om pakketten te versturen. Die worden dan via het GLS-netwerk geleverd in heel Europa. Vanaf 1 april kunnen businessklanten van GLS kiezen of ze hun colli versturen naar het adres van de klant zelf of naar een ParcelShop naar keuze van de eindklant. Als de chauffeur het pakketje heeft afgeleverd in de winkel, krijgt die eindklant automatisch via sms of e-mail een bevestiging dat zijn bestelling klaar ligt in die ParcelShop. 

 

"Deze dienst is niet alleen interessant voor particulieren, maar zeker ook voor ondernemingen die met mobiele teams werken. Zij besparen tijd en geld omdat hun technici onderdelen kunnen laten leveren in een GLS ParcelShop in de omgeving van hun activiteit", aldus nog GLS Belgium.

 

363 miljoen pakketten

Het Amsterdamse GLS, eigendom van het Britse Royal Mail, levert logistieke diensten voor 220.000 klanten in 42 Europese landen en beschikt over 38 centrale overslaglocaties en 642 depots. In het boekjaar 2010/2011 transporteerde de groep alles samen 363 miljoen pakketten, goed voor een omzet van 1,75 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top