Google toont ratings bij advertenties

Google toont ratings bij advertenties

Google gaat voortaan adverteerders ook de mogelijkheid geven om bij advertenties in Google Shopping ratings weer te geven van de producten. Ze moeten daarvoor hun klantbeoordelingen delen met Google.

Voorlopig enkel VS

Om een rating te laten weergeven bij producten in advertenties dienen adverteerders de beoordelingen op hun website doorgeven aan Google. Google zal die content dan gebruiken om zelf ook een rating te geven. Voorlopig wordt de dienst enkel beschikbaar gesteld voor Amerikaanse klanten, maar in de toekomst wil Google het systeem ook op andere markten lanceren.


Google zegt zelf dat uit onderzoek is gebleken dat winkeliers meer en beter verkeer creëren als ze ratings toevoegen aan hun advertenties, schrijft Twinkle. Voor Google betekenen de nieuwe advertenties met ratings natuurlijk opnieuw een belangrijke bron van informatie waar het rechtstreeks toegang tot krijgt.


Google geeft in de Verenigde Staten al meer informatie aan klanten over webwinkels, dankzij het eigen keurmerk Google Trusted Stores. Daar krijgen consumenten op die manier meer informatie over de kwaliteit van verzendingen en klantenservice bij een webwinkel, al moeten webwinkels die informatie wel zelf delen met Google om het keurmerk te bekomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top