Grootste aandeelhouder wordt topman Groupon

Grootste aandeelhouder wordt topman Groupon

De 43-jarige Eric Lefkofsky is de nieuwe topman van Groupon. Bij de online verkoper van groepdeals volgt hij Andrew Mason op, die in februari werd afgezet. De nieuwe kapitein is medestichter van Groupon en met een belang van 17% ook de grootste aandeelhouder van de onderneming.

Toch geen schone lei bij Groupon

Na het ontslag van Mason – ook al een medeoprichter van Groupon, die de laan uitgestuurd omdat het bedrijf het slecht deed – werd verwacht dat een externe topman de fakkel zou overnemen. Uiteindelijk is evenwel toch geopteerd voor een ‘insider’.

 

Lefkofsky heeft nochtans zelf ook geen vlekkeloos parcours achter de rug: toen het bedrijf in 2011 naar de beurs trok, liet hij verstaan te verwachten dat de onderneming enorm winstgevend zou worden. Groupon diende daarop zijn prospectus aan te passen en erin te vermelden dat die woorden werden ingetrokken.


Ondernemer met wisselend succes

Ook zakelijk ging Lefkofsky enkele keren de mist in. In de late jaren 1990 kocht hij samen met een partner het bedrijf voor kinderkleding Brandon, maar dat verhaal stokte omdat het bedrijf te zwaar in de schulden stak en er een uitschuiver werd gemaakt bij het beoordelen van modetrends. Later richtte hij mee Starbelly.com op, een online verkoper van promoties. Die verkocht hij later door, maar overnemer Ha-Lo diende de overname af te schrijven en ging zelf failliet.

 

Twee andere bedrijven die hij mee oprichtte en die nadien naar de beurs werden gebracht, doen het dan weer wel goed. Zijn belangen in het scheepvaarttechnologiebedrijf Echo Global Logistics en het drukkerijdienstenbedrijf InnerWorkings worden op 97 miljoen dollar (73 miljoen euro) geraamd. Zijn belang in Groupon zou 950 miljoen dollar (710 miljoen euro) waard zijn.

 

Groupon maakte deze week ook zijn resultaten over het voorbije kwartaal bekend. Die lieten een stijging van de omzet met 7% tot 608,7 miljoen dollar (455 miljoen euro) zien. Daarop werd een nettoverlies geleden van 7,6 miljoen dollar (5,7 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top