Home24 en Westwing kennen sterke groei | RetailDetail

Home24 en Westwing kennen sterke groei

Home24 en Westwing kennen sterke groei

Twee Duitse online woonwinkels, Home24 en Westwing, hebben in 2014 een flinke omzetstijging gekend. Toch boeken beide zusterbedrijven van Zalando nog steeds geen winst.

Groei, maar toch verlies

Westwing haalde in 2014 een omzet van 183,3 miljoen euro, een omzetstijging van maar liefst 66 procent. Ondanks die sterke groei was er toch sprake van een verlies van 46,9 miljoen euro: dat is 25,6 procent van de omzet, daar waar het in 2013 nog 33,3 procent van de omzet was.

 

Bij Home24 groeide de omzet dan weer met 72,5 procent naar 160,1 miljoen euro. Ook hier is er echter nog sprake van een groot verlies van 49,4 miljoen euro (30,8 procent van de totale omzet, ook al licht positiever dan de 34 procent van een jaar eerder).

 

De twee online verkopers hebben vorig jaar fiks geïnvesteerd en zullen dat ook dit jaar doen. Home24 opende twee nieuwe distributiecentra en lanceerde recent nog een nieuwe app. Binnenkort lanceert het ook een eigen merk. Westwing van zijn kant breidde dan weer uit naar vijf nieuwe landen en dit jaar werd al Westwingnow gelanceerd, een apart online woonwarenhuis.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.