InBev-families gaan alweer in zee met Zalando-broers | RetailDetail

InBev-families gaan alweer in zee met Zalando-broers

InBev-families gaan alweer in zee met Zalando-broers

De InBev-families de Mévius en de Spoelberch hebben een participatie genomen in de Australische webwinkel The Iconic van Zalando-broers Samwer. De families gebruiken hun investeringsvehikel Verlinvest wel vaker om een diversificatie van hun investeringen te zoeken in de online handel.

Buitenlandse investeerders moeten groei verzekeren

In totaal haalde het Australische bedrijf deze kapitaalronde 28 miljoen Australische dollar (20 miljoen euro) op. Dat geld komt niet enkel uit Belgische hoek: naast Verlinvest investeerden ook Summit Partners en AB Kinnevik.

 

De Australiërs mogen pronken met een catalogus van bijna 50.000 producten en maandelijks vier miljoen bezoekers, maar leden vorig jaar een verlies van een tiental miljoen euro. Om toch te kunnen investeren in verdere groei, moest er dus vers kapitaal gezocht worden.

 

Herhaalde samenwerking met Zalando-broers

Eind mei kocht Verlinvest zich ook al in bij de Aziatische online kledingverkoper Zalora, alweer samen met Summit Partners en AB Kinnevik. In juni stapte de Belgische investeerder vervolgens in bij Lazada, een online hypermarkt voor Zuidoost-Azië – met alwer dezelfde partners.

 

Dat de diverse investeerders mekaar vaak tegenkomen, is geen verrassing. De drie online winkels maken deel uit van het Rocket Internet-imperium van de Duitse Samwer-broers. Zij volgen daarbij steeds hetzelfde pad, waarbij ze in de VS zoekn naar succesrijke starters. Dat concept kopiëren ze om vervolgens zo snel mogelijk volume op te bouwen en dat wereldwijd.

 

De Duitse webwinkel Zalando is daarbij het meest sprekende voorbeeld. Doordat de oorspronkelijke winkel zich vooral op de VS concentreert, ligt de rest van de wereld meestal open voor de kloon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top