Interactieve buitenreclame prikkelt smartphonegebruikers

Interactieve buitenreclame prikkelt smartphonegebruikers
Buitenreclame is effectiever als die interactief is, volgens een onderzoek onder 9.000 Europese consumenten door Kantar Media. De Amerikaanse buitenreclame-exploitant CBS voerde vorig jaar onderzoek in zes landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. 71% van de smarpthonegebruikers denkt positiever over merken die interactieve buitenreclame aanbieden.

Meer nog: 74 procent van de smartphonegebruikers zou al ten minste één keer interactief gereageerd hebben op een buitenreclamecampagne. De interactie blijkt ook - logischerwijs - doeltreffender als ze resulteert in een beloning of een creatieve propositie. Veel smartphonegebruikers blijken echter nog niet voldoende geïnformeerd zijn over de interactieve mogelijkheden met buitenreclame. QR-codes zijn het meest bekend en worden het vaakst gebruikt, maar NFC (Near Field Communication) daarentegen is nauwelijks gekend. Hoewel het publiek nieuwe technologieën toejuicht, moeten adverteerders rekening houden met het feit dat niet alle technologieën bij het grote publiek zijn doorgedrongen.

 

Perfect match

Buitenreclame en mobiel vormen volgens het onderzoek een perfect match: buitenreclame kan als trigger dienen voor impulsaankopen van smartphonegebruikers. 32 procent van de smartphonegebruikers gaf aan dat ze na het zien van een buitenreclame online meer info over het product of merk hadden gezocht en 20 procent gaf aan effectief een aankoop te hebben gedaan. Als merken het goed aanpakken, kan deze nieuwe interactiviteit leiden tot een grotere klantenbinding en een positieve mond-tot-mondreclame, zowel online als offline. Wel moeten ze zich hoeden voor het aanbieden van teleurstellende interactieve ervaringen.

 

De interactieve buitenreclametrend zit in de lift. Adverteerders mogen echter nooit uit het oog verliezen dat een interactieve buitenreclamecampagne pas succesvol is als ze het publiek op het juiste moment en met de juiste technologie benadert en de consument de juiste beloning biedt voor de interactie met hun merk. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top