Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland | RetailDetail

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media Markt-Saturn heeft het proefproject dat online bestellingen met taxi's binnen het uur bij de klant moet krijgen, uitgebreid naar heel Duitsland. Eerder was er al een proefproject in Hamburg.

Levering kost prijs van taxirit

De dienst werd vorig jaar in augustus opgestart in Hamburg: daar konden klanten van twee Media Markten hun online bestellingen binnen het uur bij hen thuis laten leveren met een taxi. Media Saturn werkt voor de service samen met MyTaxi, een taxibedrijf waar klanten via een mobiele app ook een gewone rit kunnen aanvragen. Nu kunnen ze dus ook een ritje bestellen voor hun pakjes.

 

Bij levering van het pakje moet de consument dan enkel de meterstand betalen. MyTaxi-oprichter, Sven Külper, vertelt aan het Duitse Internetworld dat zo'n ritje meestal niet duurder is dan een pakje laten leveren door DHL of UPS, met het grote voordeel dat je het binnen het uur in je handen hebt.

 

Momenteel heeft MyTaxi ongeveer 45.000 taxi's in veertig steden in Duitsland en in Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau en Washington. Ook in Oostenrijk was er al een proefproject met Media Saturn en MyTaxi en de service zal waarschijnlijk ook naar dat land uitbreiden. In Duitsland kan iedereen vanaf februari beroep doen op MyTaxi om een pakje te laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top