Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media Markt-Saturn heeft het proefproject dat online bestellingen met taxi's binnen het uur bij de klant moet krijgen, uitgebreid naar heel Duitsland. Eerder was er al een proefproject in Hamburg.

Levering kost prijs van taxirit

De dienst werd vorig jaar in augustus opgestart in Hamburg: daar konden klanten van twee Media Markten hun online bestellingen binnen het uur bij hen thuis laten leveren met een taxi. Media Saturn werkt voor de service samen met MyTaxi, een taxibedrijf waar klanten via een mobiele app ook een gewone rit kunnen aanvragen. Nu kunnen ze dus ook een ritje bestellen voor hun pakjes.

 

Bij levering van het pakje moet de consument dan enkel de meterstand betalen. MyTaxi-oprichter, Sven Külper, vertelt aan het Duitse Internetworld dat zo'n ritje meestal niet duurder is dan een pakje laten leveren door DHL of UPS, met het grote voordeel dat je het binnen het uur in je handen hebt.

 

Momenteel heeft MyTaxi ongeveer 45.000 taxi's in veertig steden in Duitsland en in Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau en Washington. Ook in Oostenrijk was er al een proefproject met Media Saturn en MyTaxi en de service zal waarschijnlijk ook naar dat land uitbreiden. In Duitsland kan iedereen vanaf februari beroep doen op MyTaxi om een pakje te laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top