Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media Markt-Saturn heeft het proefproject dat online bestellingen met taxi's binnen het uur bij de klant moet krijgen, uitgebreid naar heel Duitsland. Eerder was er al een proefproject in Hamburg.

Levering kost prijs van taxirit

De dienst werd vorig jaar in augustus opgestart in Hamburg: daar konden klanten van twee Media Markten hun online bestellingen binnen het uur bij hen thuis laten leveren met een taxi. Media Saturn werkt voor de service samen met MyTaxi, een taxibedrijf waar klanten via een mobiele app ook een gewone rit kunnen aanvragen. Nu kunnen ze dus ook een ritje bestellen voor hun pakjes.

 

Bij levering van het pakje moet de consument dan enkel de meterstand betalen. MyTaxi-oprichter, Sven Külper, vertelt aan het Duitse Internetworld dat zo'n ritje meestal niet duurder is dan een pakje laten leveren door DHL of UPS, met het grote voordeel dat je het binnen het uur in je handen hebt.

 

Momenteel heeft MyTaxi ongeveer 45.000 taxi's in veertig steden in Duitsland en in Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau en Washington. Ook in Oostenrijk was er al een proefproject met Media Saturn en MyTaxi en de service zal waarschijnlijk ook naar dat land uitbreiden. In Duitsland kan iedereen vanaf februari beroep doen op MyTaxi om een pakje te laten leveren.

Tags: