Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland | RetailDetail

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media Markt-Saturn heeft het proefproject dat online bestellingen met taxi's binnen het uur bij de klant moet krijgen, uitgebreid naar heel Duitsland. Eerder was er al een proefproject in Hamburg.

Levering kost prijs van taxirit

De dienst werd vorig jaar in augustus opgestart in Hamburg: daar konden klanten van twee Media Markten hun online bestellingen binnen het uur bij hen thuis laten leveren met een taxi. Media Saturn werkt voor de service samen met MyTaxi, een taxibedrijf waar klanten via een mobiele app ook een gewone rit kunnen aanvragen. Nu kunnen ze dus ook een ritje bestellen voor hun pakjes.

 

Bij levering van het pakje moet de consument dan enkel de meterstand betalen. MyTaxi-oprichter, Sven Külper, vertelt aan het Duitse Internetworld dat zo'n ritje meestal niet duurder is dan een pakje laten leveren door DHL of UPS, met het grote voordeel dat je het binnen het uur in je handen hebt.

 

Momenteel heeft MyTaxi ongeveer 45.000 taxi's in veertig steden in Duitsland en in Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau en Washington. Ook in Oostenrijk was er al een proefproject met Media Saturn en MyTaxi en de service zal waarschijnlijk ook naar dat land uitbreiden. In Duitsland kan iedereen vanaf februari beroep doen op MyTaxi om een pakje te laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.