Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media-Saturn rolt taxidienst uit in heel Duitsland

Media Markt-Saturn heeft het proefproject dat online bestellingen met taxi's binnen het uur bij de klant moet krijgen, uitgebreid naar heel Duitsland. Eerder was er al een proefproject in Hamburg.

Levering kost prijs van taxirit

De dienst werd vorig jaar in augustus opgestart in Hamburg: daar konden klanten van twee Media Markten hun online bestellingen binnen het uur bij hen thuis laten leveren met een taxi. Media Saturn werkt voor de service samen met MyTaxi, een taxibedrijf waar klanten via een mobiele app ook een gewone rit kunnen aanvragen. Nu kunnen ze dus ook een ritje bestellen voor hun pakjes.

 

Bij levering van het pakje moet de consument dan enkel de meterstand betalen. MyTaxi-oprichter, Sven Külper, vertelt aan het Duitse Internetworld dat zo'n ritje meestal niet duurder is dan een pakje laten leveren door DHL of UPS, met het grote voordeel dat je het binnen het uur in je handen hebt.

 

Momenteel heeft MyTaxi ongeveer 45.000 taxi's in veertig steden in Duitsland en in Wenen, Graz, Salzburg, Zürich, Barcelona, Madrid, Warschau en Washington. Ook in Oostenrijk was er al een proefproject met Media Saturn en MyTaxi en de service zal waarschijnlijk ook naar dat land uitbreiden. In Duitsland kan iedereen vanaf februari beroep doen op MyTaxi om een pakje te laten leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top