Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin, uitgever van de beroemdste restaurantgids ter wereld, koopt voor een niet nader genoemd bedrag BookaTable, het Europese nummer één in het online reserveren van restaurants. Michelin wil ook op die markt een leidinggevende rol spelen.

Samen goed voor 34 miljoen couverts in 2015

Het Britse BookaTable, de handelsnaam van Livebookings Holdings Limited, is met meer dan 15.000 aangesloten restaurants in 2015 Europees marktleider in het online reserveren van restaurants.

 

"Samen zijn de websites Michelin Restaurants en BookaTable goed voor de reservering van meer dan 34 miljoen couverts in 2015", zegt Claire Dorland-Clauzel, lid van het directiecomité en bevoegd voor onder meer de wegenkaarten en de gidsen van Michelin. "De site Michelin Restaurants, enkel actief in Frankrijk en Duitsland, werd het voorbije jaar meer dan 28 miljoen keer bezocht maar kreeg slechts weinig reservaties. Als we niet dringend het leiderschap op de markt van het online reserveren van restaurants namen, zou iemand anders ermee aan de haal gaan." Hoeveel Michelin voor BookaTable op tafel legt, is niet bekend.

 

PR van goudwaarde

Michelin en BookaTable zijn geen onbekenden voor elkaar: in maart 2013 sloot de Franse banden- en mobiliteitsspecialist al een meerjarig partnership af met BookaTable. Daardoor kon het de oplossingen van BookaTable al integreren in haar eigen website en mobiele applicaties.

 

In 2015 was de afdeling wegenkaarten en gidsen van Michelin goed voor een omzet van 60 miljoen euro, hetzij nog geen 2% van de totale groepsomzet bij 's werelds grootste bandenfabrikant. Maar die kaarten en gidsen zijn voor de naambekendheid van Michelin wel van goudwaarde, net als de website ViaMichelin: die berekende vorig jaar meer dan 800 miljoen trajecten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top