Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin koopt reserveringssite BookaTable

Michelin, uitgever van de beroemdste restaurantgids ter wereld, koopt voor een niet nader genoemd bedrag BookaTable, het Europese nummer één in het online reserveren van restaurants. Michelin wil ook op die markt een leidinggevende rol spelen.

Samen goed voor 34 miljoen couverts in 2015

Het Britse BookaTable, de handelsnaam van Livebookings Holdings Limited, is met meer dan 15.000 aangesloten restaurants in 2015 Europees marktleider in het online reserveren van restaurants.

 

"Samen zijn de websites Michelin Restaurants en BookaTable goed voor de reservering van meer dan 34 miljoen couverts in 2015", zegt Claire Dorland-Clauzel, lid van het directiecomité en bevoegd voor onder meer de wegenkaarten en de gidsen van Michelin. "De site Michelin Restaurants, enkel actief in Frankrijk en Duitsland, werd het voorbije jaar meer dan 28 miljoen keer bezocht maar kreeg slechts weinig reservaties. Als we niet dringend het leiderschap op de markt van het online reserveren van restaurants namen, zou iemand anders ermee aan de haal gaan." Hoeveel Michelin voor BookaTable op tafel legt, is niet bekend.

 

PR van goudwaarde

Michelin en BookaTable zijn geen onbekenden voor elkaar: in maart 2013 sloot de Franse banden- en mobiliteitsspecialist al een meerjarig partnership af met BookaTable. Daardoor kon het de oplossingen van BookaTable al integreren in haar eigen website en mobiele applicaties.

 

In 2015 was de afdeling wegenkaarten en gidsen van Michelin goed voor een omzet van 60 miljoen euro, hetzij nog geen 2% van de totale groepsomzet bij 's werelds grootste bandenfabrikant. Maar die kaarten en gidsen zijn voor de naambekendheid van Michelin wel van goudwaarde, net als de website ViaMichelin: die berekende vorig jaar meer dan 800 miljoen trajecten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top