Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Uit een rapport van promotieplatform Tiendeo blijkt dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden tijdens het kerstshoppen. Steeds meer consumenten gebruiken een mobiel apparaat om te vergelijken of te shoppen.

Smartphone ook belangrijk in de winkel

85 procent van de consumenten zou dit jaar hun kerstaankopen minstens gedeeltelijk online doen. Daarbij wordt het aandeel van mobiele toestellen steeds groter. In december 2014 bezocht 56 procent van de bezoekers Tiendeo nog via pc of laptop. Dit jaar zal 66 procent via een mobiel apparaat komen. Het aantal bezoekers dat dit jaar Tiendeo bezocht via een mobiel apparaat is met 54 procent gegroeid. Bij pc of laptop was de groei slechts 20 procent.


Ook in de winkels worden mobiele apparaten steeds meer gebruikt. 50 procent van de consumenten die hun smartphone bovenhalen tijdens het winkelen doet dat om de prijzen te vergelijken. 47 procent doet dat om toegang te krijgen tot coupons of andere aanbiedingen.


Bezoekers van Tiendeo waren vooral op zoek naar de beste prijzen bij supermarkten. 32 procent van de bezoekers was op zoek naar folders van supermarkten. De meest gezochte producten vallen dan weer in de categorie elektronica, namelijk 45 procent van de zoekopdrachten. Op de tweede plaats is kersteten te vinden met 23 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top