Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Uit een rapport van promotieplatform Tiendeo blijkt dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden tijdens het kerstshoppen. Steeds meer consumenten gebruiken een mobiel apparaat om te vergelijken of te shoppen.

Smartphone ook belangrijk in de winkel

85 procent van de consumenten zou dit jaar hun kerstaankopen minstens gedeeltelijk online doen. Daarbij wordt het aandeel van mobiele toestellen steeds groter. In december 2014 bezocht 56 procent van de bezoekers Tiendeo nog via pc of laptop. Dit jaar zal 66 procent via een mobiel apparaat komen. Het aantal bezoekers dat dit jaar Tiendeo bezocht via een mobiel apparaat is met 54 procent gegroeid. Bij pc of laptop was de groei slechts 20 procent.


Ook in de winkels worden mobiele apparaten steeds meer gebruikt. 50 procent van de consumenten die hun smartphone bovenhalen tijdens het winkelen doet dat om de prijzen te vergelijken. 47 procent doet dat om toegang te krijgen tot coupons of andere aanbiedingen.


Bezoekers van Tiendeo waren vooral op zoek naar de beste prijzen bij supermarkten. 32 procent van de bezoekers was op zoek naar folders van supermarkten. De meest gezochte producten vallen dan weer in de categorie elektronica, namelijk 45 procent van de zoekopdrachten. Op de tweede plaats is kersteten te vinden met 23 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top