Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Uit een rapport van promotieplatform Tiendeo blijkt dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden tijdens het kerstshoppen. Steeds meer consumenten gebruiken een mobiel apparaat om te vergelijken of te shoppen.

Smartphone ook belangrijk in de winkel

85 procent van de consumenten zou dit jaar hun kerstaankopen minstens gedeeltelijk online doen. Daarbij wordt het aandeel van mobiele toestellen steeds groter. In december 2014 bezocht 56 procent van de bezoekers Tiendeo nog via pc of laptop. Dit jaar zal 66 procent via een mobiel apparaat komen. Het aantal bezoekers dat dit jaar Tiendeo bezocht via een mobiel apparaat is met 54 procent gegroeid. Bij pc of laptop was de groei slechts 20 procent.


Ook in de winkels worden mobiele apparaten steeds meer gebruikt. 50 procent van de consumenten die hun smartphone bovenhalen tijdens het winkelen doet dat om de prijzen te vergelijken. 47 procent doet dat om toegang te krijgen tot coupons of andere aanbiedingen.


Bezoekers van Tiendeo waren vooral op zoek naar de beste prijzen bij supermarkten. 32 procent van de bezoekers was op zoek naar folders van supermarkten. De meest gezochte producten vallen dan weer in de categorie elektronica, namelijk 45 procent van de zoekopdrachten. Op de tweede plaats is kersteten te vinden met 23 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Belgische webshop Wehkamp komt voorlopig niet terug

18/08/2017

Het Nederlandse Wehkamp had van 2014 tot eind vorig jaar een webshop in België, maar sloot die "tijdelijk". Nu laat het online warenhuis echter verstaan dat het voorlopig gaat focussen op de Nederlandse markt.

Alibaba overstijgt de verwachtingen

17/08/2017

Het Chinese Alibaba heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen van de analisten kunnen overtreffen, zowel op vlak van omzet als van winst. Die laatste verdubbelde zelfs ten opzichte van een jaar eerder.

Aldi gaat in de Verenigde Staten aan huis leveren

16/08/2017

De Duitse discounter Aldi gaat vanaf deze maand via Instacart online bestellingen binnen het uur aan huis leveren in de Verenigde Staten. De reactie van Amazon? "Bij ons kan je vanaf nu binnen de twee minuten bestellingen komen ophalen."

Back to top