Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping | RetailDetail

Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Mobiel steeds belangrijker voor kerstshopping

Uit een rapport van promotieplatform Tiendeo blijkt dat mobiele apparaten steeds belangrijker worden tijdens het kerstshoppen. Steeds meer consumenten gebruiken een mobiel apparaat om te vergelijken of te shoppen.

Smartphone ook belangrijk in de winkel

85 procent van de consumenten zou dit jaar hun kerstaankopen minstens gedeeltelijk online doen. Daarbij wordt het aandeel van mobiele toestellen steeds groter. In december 2014 bezocht 56 procent van de bezoekers Tiendeo nog via pc of laptop. Dit jaar zal 66 procent via een mobiel apparaat komen. Het aantal bezoekers dat dit jaar Tiendeo bezocht via een mobiel apparaat is met 54 procent gegroeid. Bij pc of laptop was de groei slechts 20 procent.


Ook in de winkels worden mobiele apparaten steeds meer gebruikt. 50 procent van de consumenten die hun smartphone bovenhalen tijdens het winkelen doet dat om de prijzen te vergelijken. 47 procent doet dat om toegang te krijgen tot coupons of andere aanbiedingen.


Bezoekers van Tiendeo waren vooral op zoek naar de beste prijzen bij supermarkten. 32 procent van de bezoekers was op zoek naar folders van supermarkten. De meest gezochte producten vallen dan weer in de categorie elektronica, namelijk 45 procent van de zoekopdrachten. Op de tweede plaats is kersteten te vinden met 23 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top