Modemerk Essentiel lanceert eigen webshop | RetailDetail

Modemerk Essentiel lanceert eigen webshop

Modemerk Essentiel lanceert eigen webshop

Het Belgische modemerk Essentiel heeft een eigen webshop geopend. Het kledingmerk is vanaf nu online te vinden onder de domeinnaam Essentiel-Antwerp.com, om de Antwerpse roots van het modehuis niet te verloochenen maar het merk toch ook internationale allures te geven.

Grenzen overstijgen

Dat kondigt de keten van mode en accessoires aan met een ludiek tekenfilmpje, waarop een vrouw te zien is die op een zonnige zomerdag van aan de rand van haar zwembad een cocktailjurkje bestelt. Onder de kop “Groot nieuws” kondigt Essentiel dan ook aan dat klanten nu eindelijk kunnen shoppen waar en wanneer ze maar willen.

 

Het is echter niet alleen de bedoeling meer service te bieden aan de bestaande klanten. Volgens het ontwerpers- en oprichtersduo Esfandiar Eghtessadi en Inge Onsea zal Essentiel dankzij de webshop meer bekendheid krijgen in het buitenland en de Belgische grenzen kunnen overstijgen.


Exclusief t-shirt

Behalve de volledige dames- en herencollectie vinden consumenten in de webwinkel ook volop inspiratie. Zo vind je de 'favoriete silhouetten' van het Essentiel-team terug in de 'Looks We Love'-rubriek en tonen het merk dé items van het moment in de 'Hot Stuff'-tab. Speciaal voor de mannen is er 'His Wardrobe', "waar elke stijvolle man ontdekt hoe hij zijn favoriete Essentiel-items het best combineert". Opvallend is wel dat de integratie van sociale media later nog moet gebeuren.

 

Om de lancering van de webshop extra luister te geven, heeft het merk een uniek t-shirt ontworpen exclusief voor de eerste tweehonderd online klanten. De webshop zal leveren in de Benelux en Frankrijk, en voorziet gratis levering bij bestellingen boven de 120 euro.

 

{youtubejw}ci5XwJXBx1A{/youtubejw}

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top