Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

HMV, voluit His Master's Voice, ziet groeipotentieel in e-commerce: de opening van een heuse webshop is nog slechts "een kwestie van weken"... en dat nadat de muziekretailer twee jaar geleden ei zo na failliet was.

Geslaagde comeback nu ook online verzilveren

"Mensen stappen over van downloaden naar streamen: digitaal kannibaliseert dus digitaal, maar de fysieke verkoop van muziek is zich volop aan het herstellen", zegt CEO Paul McGowan. Om van dat herstel optimaal te profiteren, opent het Britse muziekicoon "binnen enkele weken" een heuse webshop voor cd's, dvd's en games.

 

HMV opende vorig jaar in alle stilte een beperkte webshop in Ierland (foto), maar in Groot-Brittannië zelf was de website vooralsnog louter een muziekblog, die het contact met de consument moest warm houden. "We zijn voorzichtig en willen niets overhaasten, maar de Britse website heeft een flink potentieel om de business te doen groeien", stelt McGowan.

 

De webshop moet het voorlopige orgelpunt worden van een meer dan geslaagde comeback, want amper twee jaar geleden torste HMV nog een schuld van meer dan 200 miljoen euro, waren de 223 platenwinkels met sluiting bedreigd en stonden meer dan 4.000 banen op de tocht. Enkele maanden later maakte het muziekicoon onder de vleugels van Hilco een doorstart met 140 winkels. Vandaag is HMV niet alleen opnieuw winstgevend, het heroverde zelfs de titel van 'grootste Britse muziekverkoper' op Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Alibaba onthult zijn hightech winkel van de toekomst

24/11/2017

De geautomatiseerde supermarkten van Amazon Go zijn er nog niet of Alibaba heeft er al een antwoord op klaar. De Chinese e-tailreus presenteert Tmall Supermart, een supermarkt boordevol technologie: van virtuele paskamers tot gezichtsherkenning.

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Back to top