Muziekretailer HMV komt met Britse webshop | RetailDetail

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

HMV, voluit His Master's Voice, ziet groeipotentieel in e-commerce: de opening van een heuse webshop is nog slechts "een kwestie van weken"... en dat nadat de muziekretailer twee jaar geleden ei zo na failliet was.

Geslaagde comeback nu ook online verzilveren

"Mensen stappen over van downloaden naar streamen: digitaal kannibaliseert dus digitaal, maar de fysieke verkoop van muziek is zich volop aan het herstellen", zegt CEO Paul McGowan. Om van dat herstel optimaal te profiteren, opent het Britse muziekicoon "binnen enkele weken" een heuse webshop voor cd's, dvd's en games.

 

HMV opende vorig jaar in alle stilte een beperkte webshop in Ierland (foto), maar in Groot-Brittannië zelf was de website vooralsnog louter een muziekblog, die het contact met de consument moest warm houden. "We zijn voorzichtig en willen niets overhaasten, maar de Britse website heeft een flink potentieel om de business te doen groeien", stelt McGowan.

 

De webshop moet het voorlopige orgelpunt worden van een meer dan geslaagde comeback, want amper twee jaar geleden torste HMV nog een schuld van meer dan 200 miljoen euro, waren de 223 platenwinkels met sluiting bedreigd en stonden meer dan 4.000 banen op de tocht. Enkele maanden later maakte het muziekicoon onder de vleugels van Hilco een doorstart met 140 winkels. Vandaag is HMV niet alleen opnieuw winstgevend, het heroverde zelfs de titel van 'grootste Britse muziekverkoper' op Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Back to top