Muziekretailer HMV komt met Britse webshop | RetailDetail

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

HMV, voluit His Master's Voice, ziet groeipotentieel in e-commerce: de opening van een heuse webshop is nog slechts "een kwestie van weken"... en dat nadat de muziekretailer twee jaar geleden ei zo na failliet was.

Geslaagde comeback nu ook online verzilveren

"Mensen stappen over van downloaden naar streamen: digitaal kannibaliseert dus digitaal, maar de fysieke verkoop van muziek is zich volop aan het herstellen", zegt CEO Paul McGowan. Om van dat herstel optimaal te profiteren, opent het Britse muziekicoon "binnen enkele weken" een heuse webshop voor cd's, dvd's en games.

 

HMV opende vorig jaar in alle stilte een beperkte webshop in Ierland (foto), maar in Groot-Brittannië zelf was de website vooralsnog louter een muziekblog, die het contact met de consument moest warm houden. "We zijn voorzichtig en willen niets overhaasten, maar de Britse website heeft een flink potentieel om de business te doen groeien", stelt McGowan.

 

De webshop moet het voorlopige orgelpunt worden van een meer dan geslaagde comeback, want amper twee jaar geleden torste HMV nog een schuld van meer dan 200 miljoen euro, waren de 223 platenwinkels met sluiting bedreigd en stonden meer dan 4.000 banen op de tocht. Enkele maanden later maakte het muziekicoon onder de vleugels van Hilco een doorstart met 140 winkels. Vandaag is HMV niet alleen opnieuw winstgevend, het heroverde zelfs de titel van 'grootste Britse muziekverkoper' op Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.