Muziekretailer HMV komt met Britse webshop | RetailDetail

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

Muziekretailer HMV komt met Britse webshop

HMV, voluit His Master's Voice, ziet groeipotentieel in e-commerce: de opening van een heuse webshop is nog slechts "een kwestie van weken"... en dat nadat de muziekretailer twee jaar geleden ei zo na failliet was.

Geslaagde comeback nu ook online verzilveren

"Mensen stappen over van downloaden naar streamen: digitaal kannibaliseert dus digitaal, maar de fysieke verkoop van muziek is zich volop aan het herstellen", zegt CEO Paul McGowan. Om van dat herstel optimaal te profiteren, opent het Britse muziekicoon "binnen enkele weken" een heuse webshop voor cd's, dvd's en games.

 

HMV opende vorig jaar in alle stilte een beperkte webshop in Ierland (foto), maar in Groot-Brittannië zelf was de website vooralsnog louter een muziekblog, die het contact met de consument moest warm houden. "We zijn voorzichtig en willen niets overhaasten, maar de Britse website heeft een flink potentieel om de business te doen groeien", stelt McGowan.

 

De webshop moet het voorlopige orgelpunt worden van een meer dan geslaagde comeback, want amper twee jaar geleden torste HMV nog een schuld van meer dan 200 miljoen euro, waren de 223 platenwinkels met sluiting bedreigd en stonden meer dan 4.000 banen op de tocht. Enkele maanden later maakte het muziekicoon onder de vleugels van Hilco een doorstart met 140 winkels. Vandaag is HMV niet alleen opnieuw winstgevend, het heroverde zelfs de titel van 'grootste Britse muziekverkoper' op Amazon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.