Neckermann.com Benelux maakt nieuwe doorstart

Neckermann.com Benelux maakt nieuwe doorstart

Amper een dag nadat Neckermann.com Benelux de boeken moest neerleggen is er al nieuws over een doorstart. Eigenaar Axivate Capital gaat verder met Neckermann in een sterk afgeslankte vorm.

Veel banenverlies

Nog maar anderhalf jaar geleden maakten de Belgische en Nederlandse tak van Neckermann.com een doorstart onder leiding van investeringsfonds Axivate. Gisteren werd het bedrijf opnieuw failliet verklaard, maar er is dus al snel een akkoord gevonden omtrent een doorstart.

 

Neckermann.com zal daarbij verdergaan in een sterk afgeslankte vorm. Slechts vijftien van de huidige 200 werknemers zullen hun baan kunnen behouden. Zo worden de afdeling waar Neckermann bestellingen verwerkt en het callcenter gesloten en uitbesteed. Volgens directeur Andreas Ezinga waren die onderdelen van Neckermann immers te sterk verouderd.

 

Plaza-model

Voor zijn toekomst denkt Neckermann er ook aan om het Plaza-model te gebruiken, waarbij webshops hun spullen via het platform van Neckermann.com kunnen verkopen. Het gaat nu al samenwerken met externe leveranciers die wel nog verkopen in naam van Neckermann. "Alle wit- en bruingoed zal bijvoorbeeld worden geleverd door Scheer & Foppe, maar je bestelt en koopt een Neckermann-product," zegt Bas Rasker van Axivate aan Emerce.

 

Voor de consumenten verandert er momenteel weinig: zij kunnen gewoon bestellingen blijven plaatsen. "De naam Neckermann is reden dat we doorgaan, het is een ijzersterk merk waarmee we uiteindelijk Top 5 positie zouden kunnen bereiken. Dat zal natuurlijk wel wat tijd nodig hebben. De snelle doorstart is belangrijk, want we willen niet dat klanten de dupe worden. Daarom is achter de schermen al aan een nieuwe website gewerkt die vandaag live moet gaan", aldus Rasker.

 

Klanten die al een bestelling hadden lopen bij Neckermann.com moeten zich dan weer wel wenden tot de curator.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top