Neckermann.com Benelux maakt nieuwe doorstart | RetailDetail

Neckermann.com Benelux maakt nieuwe doorstart

Neckermann.com Benelux maakt nieuwe doorstart

Amper een dag nadat Neckermann.com Benelux de boeken moest neerleggen is er al nieuws over een doorstart. Eigenaar Axivate Capital gaat verder met Neckermann in een sterk afgeslankte vorm.

Veel banenverlies

Nog maar anderhalf jaar geleden maakten de Belgische en Nederlandse tak van Neckermann.com een doorstart onder leiding van investeringsfonds Axivate. Gisteren werd het bedrijf opnieuw failliet verklaard, maar er is dus al snel een akkoord gevonden omtrent een doorstart.

 

Neckermann.com zal daarbij verdergaan in een sterk afgeslankte vorm. Slechts vijftien van de huidige 200 werknemers zullen hun baan kunnen behouden. Zo worden de afdeling waar Neckermann bestellingen verwerkt en het callcenter gesloten en uitbesteed. Volgens directeur Andreas Ezinga waren die onderdelen van Neckermann immers te sterk verouderd.

 

Plaza-model

Voor zijn toekomst denkt Neckermann er ook aan om het Plaza-model te gebruiken, waarbij webshops hun spullen via het platform van Neckermann.com kunnen verkopen. Het gaat nu al samenwerken met externe leveranciers die wel nog verkopen in naam van Neckermann. "Alle wit- en bruingoed zal bijvoorbeeld worden geleverd door Scheer & Foppe, maar je bestelt en koopt een Neckermann-product," zegt Bas Rasker van Axivate aan Emerce.

 

Voor de consumenten verandert er momenteel weinig: zij kunnen gewoon bestellingen blijven plaatsen. "De naam Neckermann is reden dat we doorgaan, het is een ijzersterk merk waarmee we uiteindelijk Top 5 positie zouden kunnen bereiken. Dat zal natuurlijk wel wat tijd nodig hebben. De snelle doorstart is belangrijk, want we willen niet dat klanten de dupe worden. Daarom is achter de schermen al aan een nieuwe website gewerkt die vandaag live moet gaan", aldus Rasker.

 

Klanten die al een bestelling hadden lopen bij Neckermann.com moeten zich dan weer wel wenden tot de curator.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top