Netflix groeit minder snel dan gedacht

Netflix groeit minder snel dan gedacht

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix heeft in het derde kwartaal minder nieuwe abonnees aangetrokken dan het management eerder zelf had voorspeld. Hoeveel abonnees de groep in België en Nederland al kon strikken, is niet bekendgemaakt.

"Lagere groei door iets hogere prijzen"

In een brief aan zijn aandeelhouders meldt Netflix dat het de voorbije drie maanden 3 miljoen nieuwe klanten mocht verwelkomen, bij wie 1 miljoen in de Verenigde Staten. Dat zijn er minder dan het bedrijf had vooropgesteld, maar "In de drie voorgaande kwartalen hebben we de groei van het bestand onderschat, dit keer hebben we de groei overschat". Netflix telt nu wereldwijd ruim 53 miljoen abonnees en het management hoopt de komende drie maanden nog eens 4 miljoen nieuwe abonnees te mogen verwelkomen.

 

Het bedrijf geeft ook zelf een mogelijke verklaring door te stellen dat "de mindere groei waarschijnlijk te wijten is aan de iets hogere prijzen in vergelijking met het voorbije jaar". Al is dat laatste geen slecht nieuws voor de aandeelhouders, want daardoor zag Netflix zijn omzet met bijna 40% groeien tot 1,2 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 59 miljoen dollar, ook al flink meer dan de 32 miljoen dollar uit het derde kwartaal van 2013.

 

"Belgen surfen sneller dan Nederlanders"

Netflix ging in september van start in verschillende Europese landen. Hoeveel abonnees de zender in België en Nederland al heeft, staat niet in de brief te lezen. Volgens een Nederlandse peiling zou wel ruim één miljoen Nederlanders Netflix gebruiken.

 

Intussen laat de groep wel weten dat België en Nederland in de top-5 staan van landen met het snelste internet (een belangrijk criterium voor de streamingkwaliteit): België staat op twee, net vóór Nederland, en moet enkel Zwitserland laten voorgaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top