Netto-omzet Westwing bijna maal drie | RetailDetail

Netto-omzet Westwing bijna maal drie

Netto-omzet Westwing bijna maal drie

De omzet van online woonwinkel Westwing is in 2013 bijna maal drie gegaan ten opzichte van 2012. Voor het hele boekjaar kwam de omzet van het Duitse bedrijf uit op 110 miljoen euro.

Terugkerende klanten

In 2012, het eerste volledige jaar van Westwing, haalde het bedrijf een netto-omzet van 41 miljoen euro. Met 110 miljoen euro in 2013 doet het dus bijna drie keer zo goed en net iets beter dan grote concurrent Home24. Een groot deel van de omzet wordt gegenereerd door terugkerende klanten: 75 procent van de aankopen wordt gedaan door vaste klanten.

 

"Met deze resultaten zijn we de leidinggevende internationale online retailer in home & living buiten de Verenigde Staten", zegt Stefan Smalla, oprichter en CEO van Westwing. In totaal werden er 1,2 miljoen bestellingen gedaan bij Westwing in 2013, goed voor 2,8 miljoen verkochte producten. 34 procent van de aankopen gebeurde via een mobiel apparaat.

 

Investering in logistiek

Westwing heeft ook het aantal leden weten te verdubbelen in 2013, naar een totaal van 12 miljoen. Bij Westwing kunnen enkel leden aankopen doen. Ze krijgen dan kortingen op een select en tijdelijk aanbod, een systeem dat bijvoorbeeld ook wordt gehanteerd door Vente-Privée.

 

Om te voldoen aan de vraag heeft Westwing sterk geïnvesteerd in de logistieke omkadering en het heeft nu zes logistieke centra: vier in Europa, één in Rusland en één in Brazilië. "Dit jaar zullen we onze inspanningen om de Westwing-klant een ervaring van wereldklasse aan te bieden nog verhogen, door te investeren in ons logistiek netwerk en technologieplatform", aldus Smalla.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top