Ogone neemt Tunz.com over

Ogone neemt Tunz.com over

Van zodra de Nationale Bank van België het licht op groen zet, neemt betalingsspecialist Ogone zijn sectorgenoot Tunz.com over. Ogone haalt daarmee niet alleen technologisch vakmanschap, maar ook de PSP-vergunning van het bedrijf binnen. Die geeft Ogone in heel Europa de mogelijkheid geeft om geld te verzamelen, om te zetten en als elektronisch geld op te slaan op zijn eigen e-rekeningen. Het bedrag dat met de overname gepaard gaat, is niet bekend gemaakt.

Klein maar dapper

Tunz.com was net de kinderschoenen ontgroeid, toen het al op de radar van Belgacom kwam te staan. Dit leidde in 2009, amper 2 jaar na de oprichting van Tunz.com, tot de verkoop van 40% van de aandelen aan Belgacom. Dat laatste was vooral heel erg geïnteresseerd in de technologische rijkdom van het bedrijf, de perfecte aanvulling voor de verdere uitbouw van Belgacoms eigen mobiele betalingsdienst PingPing.

 

Diezelfde technologie is net datgene wat ook Ogone aantrekt in Tunz.com: samen staan ze nu sterk wanneer het gaat over de ontwikkeling van creatieve oplossingen voor mobiele betalingen. Ook Belgacom zal trouwens, dankzij een net gesloten overeenkomst met Ogone, verder kunnen blijven genieten van de vruchten die die nieuwe samenwerking oplevert.

Tags: