Ogone neemt Tunz.com over | RetailDetail

Ogone neemt Tunz.com over

Ogone neemt Tunz.com over

Van zodra de Nationale Bank van België het licht op groen zet, neemt betalingsspecialist Ogone zijn sectorgenoot Tunz.com over. Ogone haalt daarmee niet alleen technologisch vakmanschap, maar ook de PSP-vergunning van het bedrijf binnen. Die geeft Ogone in heel Europa de mogelijkheid geeft om geld te verzamelen, om te zetten en als elektronisch geld op te slaan op zijn eigen e-rekeningen. Het bedrag dat met de overname gepaard gaat, is niet bekend gemaakt.

Klein maar dapper

Tunz.com was net de kinderschoenen ontgroeid, toen het al op de radar van Belgacom kwam te staan. Dit leidde in 2009, amper 2 jaar na de oprichting van Tunz.com, tot de verkoop van 40% van de aandelen aan Belgacom. Dat laatste was vooral heel erg geïnteresseerd in de technologische rijkdom van het bedrijf, de perfecte aanvulling voor de verdere uitbouw van Belgacoms eigen mobiele betalingsdienst PingPing.

 

Diezelfde technologie is net datgene wat ook Ogone aantrekt in Tunz.com: samen staan ze nu sterk wanneer het gaat over de ontwikkeling van creatieve oplossingen voor mobiele betalingen. Ook Belgacom zal trouwens, dankzij een net gesloten overeenkomst met Ogone, verder kunnen blijven genieten van de vruchten die die nieuwe samenwerking oplevert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.