Ogone neemt Tunz.com over | RetailDetail

Ogone neemt Tunz.com over

Ogone neemt Tunz.com over

Van zodra de Nationale Bank van België het licht op groen zet, neemt betalingsspecialist Ogone zijn sectorgenoot Tunz.com over. Ogone haalt daarmee niet alleen technologisch vakmanschap, maar ook de PSP-vergunning van het bedrijf binnen. Die geeft Ogone in heel Europa de mogelijkheid geeft om geld te verzamelen, om te zetten en als elektronisch geld op te slaan op zijn eigen e-rekeningen. Het bedrag dat met de overname gepaard gaat, is niet bekend gemaakt.

Klein maar dapper

Tunz.com was net de kinderschoenen ontgroeid, toen het al op de radar van Belgacom kwam te staan. Dit leidde in 2009, amper 2 jaar na de oprichting van Tunz.com, tot de verkoop van 40% van de aandelen aan Belgacom. Dat laatste was vooral heel erg geïnteresseerd in de technologische rijkdom van het bedrijf, de perfecte aanvulling voor de verdere uitbouw van Belgacoms eigen mobiele betalingsdienst PingPing.

 

Diezelfde technologie is net datgene wat ook Ogone aantrekt in Tunz.com: samen staan ze nu sterk wanneer het gaat over de ontwikkeling van creatieve oplossingen voor mobiele betalingen. Ook Belgacom zal trouwens, dankzij een net gesloten overeenkomst met Ogone, verder kunnen blijven genieten van de vruchten die die nieuwe samenwerking oplevert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top