Ogone neemt Tunz.com over

Ogone neemt Tunz.com over

Van zodra de Nationale Bank van België het licht op groen zet, neemt betalingsspecialist Ogone zijn sectorgenoot Tunz.com over. Ogone haalt daarmee niet alleen technologisch vakmanschap, maar ook de PSP-vergunning van het bedrijf binnen. Die geeft Ogone in heel Europa de mogelijkheid geeft om geld te verzamelen, om te zetten en als elektronisch geld op te slaan op zijn eigen e-rekeningen. Het bedrag dat met de overname gepaard gaat, is niet bekend gemaakt.

Klein maar dapper

Tunz.com was net de kinderschoenen ontgroeid, toen het al op de radar van Belgacom kwam te staan. Dit leidde in 2009, amper 2 jaar na de oprichting van Tunz.com, tot de verkoop van 40% van de aandelen aan Belgacom. Dat laatste was vooral heel erg geïnteresseerd in de technologische rijkdom van het bedrijf, de perfecte aanvulling voor de verdere uitbouw van Belgacoms eigen mobiele betalingsdienst PingPing.

 

Diezelfde technologie is net datgene wat ook Ogone aantrekt in Tunz.com: samen staan ze nu sterk wanneer het gaat over de ontwikkeling van creatieve oplossingen voor mobiele betalingen. Ook Belgacom zal trouwens, dankzij een net gesloten overeenkomst met Ogone, verder kunnen blijven genieten van de vruchten die die nieuwe samenwerking oplevert.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top