Omzet Troc.com groeit met 5% | RetailDetail

Omzet Troc.com groeit met 5%

Omzet Troc.com groeit met 5%

Tweedehandsverkoper Troc.com zag in België en Luxemburg zijn omzet met vijf procent stijgen naar 29 miljoen euro. Dat had het bedrijf onder meer te danken aan het invoeren van cash-aankopen in zijn winkels.

Cash-aankopen tillen omzet hoger

Consumenten kunnen al jaren goederen naar Troc.com brengen, om ze door hen te laten verkopen in ruil voor een commissie op de verkoopprijs. Sinds vorig jaar is het echter ook mogelijk om goederen onmiddellijk in te ruilen voor cash geld bij Troc.com, in plaats van te wachten tot het online of in de winkel werd verkocht.

 

"Steeds minder Belgen willen wachten tot hun tweedehands bankstel, schilderij of iPhone verkocht is om hun geld te ontvangen. Daarom zijn we vorig jaar in enkele winkels gestart met cash geld te geven voor tweedehandsgoederen. En met succes: meer dan een kwart van de binnengebrachte goederen wordt cash aangekocht", zegt algemeen directeur Pierre Boseret.

 

Verdere expansie in België

Naast het invoeren van cash-aankopen blijft Troc.com ook inzetten op expansie van het aantal winkels. Vorig jaar openden er drie nieuwe winkels hun deuren en momenteel telt Troc.com 31 filialen in België, maar het bedrijf ziet ruimte voor minstens veertig Belgische vestigingen. Momenteel is het op zoek naar geschikte panden in Gent, Kortrijk, Roeselare en Aalst.

 

Troc.com verwacht ook dit jaar opnieuw een omzetgroei van vijf procent: "Troc.com surft mee op de toegenomen belangstelling voor tweedehands. Niet alleen de crisis is hiervoor verantwoordelijk, maar mensen letten ook op hun ecologische voetafdruk. Meer Belgen willen bewust een tweede of derde leven geven aan spullen die ze niet meer gebruiken', aldus Boseret.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top