Omzet Troc.com groeit met 5%

Omzet Troc.com groeit met 5%

Tweedehandsverkoper Troc.com zag in België en Luxemburg zijn omzet met vijf procent stijgen naar 29 miljoen euro. Dat had het bedrijf onder meer te danken aan het invoeren van cash-aankopen in zijn winkels.

Cash-aankopen tillen omzet hoger

Consumenten kunnen al jaren goederen naar Troc.com brengen, om ze door hen te laten verkopen in ruil voor een commissie op de verkoopprijs. Sinds vorig jaar is het echter ook mogelijk om goederen onmiddellijk in te ruilen voor cash geld bij Troc.com, in plaats van te wachten tot het online of in de winkel werd verkocht.

 

"Steeds minder Belgen willen wachten tot hun tweedehands bankstel, schilderij of iPhone verkocht is om hun geld te ontvangen. Daarom zijn we vorig jaar in enkele winkels gestart met cash geld te geven voor tweedehandsgoederen. En met succes: meer dan een kwart van de binnengebrachte goederen wordt cash aangekocht", zegt algemeen directeur Pierre Boseret.

 

Verdere expansie in België

Naast het invoeren van cash-aankopen blijft Troc.com ook inzetten op expansie van het aantal winkels. Vorig jaar openden er drie nieuwe winkels hun deuren en momenteel telt Troc.com 31 filialen in België, maar het bedrijf ziet ruimte voor minstens veertig Belgische vestigingen. Momenteel is het op zoek naar geschikte panden in Gent, Kortrijk, Roeselare en Aalst.

 

Troc.com verwacht ook dit jaar opnieuw een omzetgroei van vijf procent: "Troc.com surft mee op de toegenomen belangstelling voor tweedehands. Niet alleen de crisis is hiervoor verantwoordelijk, maar mensen letten ook op hun ecologische voetafdruk. Meer Belgen willen bewust een tweede of derde leven geven aan spullen die ze niet meer gebruiken', aldus Boseret.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top