Oprichter verkoopt Fab.com | RetailDetail

Oprichter verkoopt Fab.com

Oprichter verkoopt Fab.com

Oprichter Jason Goldberg heeft laten weten dat hij Fab.com heeft verkocht aan PCH International en dat hij opstapt als CEO. Meubelverkoper Hem blijft echter wel in zijn handen.

Te snelle groei

Het is nog niet duidelijk wat de plannen van PCH International met het bedrijf zijn en hoeveel ze betaald hebben. PCH International is een bedrijf dat productieoplossingen levert aan merken. Zij moeten nu op zoek naar een oplossing voor het merk Fab.com.

 

General manager Renee Wong zal in die positie aanblijven om de overgang van het bedrijf en de momenteel nog 35 werknemers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op zijn piek had Fab.com maar liefst 700 werknemers.

 

Goldberg wilde echter te snel groeien met het merk en na verschillende pogingen om de website de goede kant te laten opgaan, is nu dus besloten om het heft uit handen te geven en te verkopen. De oprichter blijft wel nog aan het hoofd staan van meubelmaker Hem.com, dat hij enige tijd uit de grond stampte in de schaduw van Fab.com.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top