Oprichter verkoopt Fab.com | RetailDetail

Oprichter verkoopt Fab.com

Oprichter verkoopt Fab.com

Oprichter Jason Goldberg heeft laten weten dat hij Fab.com heeft verkocht aan PCH International en dat hij opstapt als CEO. Meubelverkoper Hem blijft echter wel in zijn handen.

Te snelle groei

Het is nog niet duidelijk wat de plannen van PCH International met het bedrijf zijn en hoeveel ze betaald hebben. PCH International is een bedrijf dat productieoplossingen levert aan merken. Zij moeten nu op zoek naar een oplossing voor het merk Fab.com.

 

General manager Renee Wong zal in die positie aanblijven om de overgang van het bedrijf en de momenteel nog 35 werknemers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op zijn piek had Fab.com maar liefst 700 werknemers.

 

Goldberg wilde echter te snel groeien met het merk en na verschillende pogingen om de website de goede kant te laten opgaan, is nu dus besloten om het heft uit handen te geven en te verkopen. De oprichter blijft wel nog aan het hoofd staan van meubelmaker Hem.com, dat hij enige tijd uit de grond stampte in de schaduw van Fab.com.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.