Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Er beweegt een en ander in het wereldje van de online shoppingclubs: Outlet-Avenue gaat samenwerken met BrandAlley. Dat is een zusterfirma van Private Outlet, dat eind januari de boeken moest neerleggen.

Prestigieuze merken

"Outlet-Avenue wordt vernieuwd" kregen de leden van de webshop onlangs in hun mailbox. Outlet-Avenue, dat een goed jaar geleden werd overgekocht door Shopinvest, de holding boven e5 mode is een samenwerking aangegaan met BrandAlley.

 

Daarmee breidt Outlet-Avenue, dat bij de overname een klantenbestand van zo'n 700.000 vrouwen claimde, meteen zijn catalogus uit met prestigieuze merken als Aubade, Desigual, Diesel, Puma, Nike en Levi's.

 

Boeken dicht voor Private Outlet

De deal lijkt er alvast op te wijzen dat BrandAlley niet meegesleurd dreigt te worden in het nakende faillissement van 'zuster' Private Outlet. Die moest op 21 januari van dit jaar bescherming vragen tegen haar schuldeisers, ondanks de kapitaalverhoging van 12 miljoen euro vorig jaar die grotendeels bestemd was voor de overname van BrandAlley.

 

BrandAlley kwam in mei 2014 in handen van Groep Andrino, het moederbedrijf boven Private Outlet. Het werd opgericht in 2005, haalde in 2013 nog een omzet van 65 miljoen euro maar moest begin 2014 een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 5 miljoen euro opbiechten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top