Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Er beweegt een en ander in het wereldje van de online shoppingclubs: Outlet-Avenue gaat samenwerken met BrandAlley. Dat is een zusterfirma van Private Outlet, dat eind januari de boeken moest neerleggen.

Prestigieuze merken

"Outlet-Avenue wordt vernieuwd" kregen de leden van de webshop onlangs in hun mailbox. Outlet-Avenue, dat een goed jaar geleden werd overgekocht door Shopinvest, de holding boven e5 mode is een samenwerking aangegaan met BrandAlley.

 

Daarmee breidt Outlet-Avenue, dat bij de overname een klantenbestand van zo'n 700.000 vrouwen claimde, meteen zijn catalogus uit met prestigieuze merken als Aubade, Desigual, Diesel, Puma, Nike en Levi's.

 

Boeken dicht voor Private Outlet

De deal lijkt er alvast op te wijzen dat BrandAlley niet meegesleurd dreigt te worden in het nakende faillissement van 'zuster' Private Outlet. Die moest op 21 januari van dit jaar bescherming vragen tegen haar schuldeisers, ondanks de kapitaalverhoging van 12 miljoen euro vorig jaar die grotendeels bestemd was voor de overname van BrandAlley.

 

BrandAlley kwam in mei 2014 in handen van Groep Andrino, het moederbedrijf boven Private Outlet. Het werd opgericht in 2005, haalde in 2013 nog een omzet van 65 miljoen euro maar moest begin 2014 een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 5 miljoen euro opbiechten.

Tags: