Outlet-Avenue in zee met BrandAlley | RetailDetail

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Er beweegt een en ander in het wereldje van de online shoppingclubs: Outlet-Avenue gaat samenwerken met BrandAlley. Dat is een zusterfirma van Private Outlet, dat eind januari de boeken moest neerleggen.

Prestigieuze merken

"Outlet-Avenue wordt vernieuwd" kregen de leden van de webshop onlangs in hun mailbox. Outlet-Avenue, dat een goed jaar geleden werd overgekocht door Shopinvest, de holding boven e5 mode is een samenwerking aangegaan met BrandAlley.

 

Daarmee breidt Outlet-Avenue, dat bij de overname een klantenbestand van zo'n 700.000 vrouwen claimde, meteen zijn catalogus uit met prestigieuze merken als Aubade, Desigual, Diesel, Puma, Nike en Levi's.

 

Boeken dicht voor Private Outlet

De deal lijkt er alvast op te wijzen dat BrandAlley niet meegesleurd dreigt te worden in het nakende faillissement van 'zuster' Private Outlet. Die moest op 21 januari van dit jaar bescherming vragen tegen haar schuldeisers, ondanks de kapitaalverhoging van 12 miljoen euro vorig jaar die grotendeels bestemd was voor de overname van BrandAlley.

 

BrandAlley kwam in mei 2014 in handen van Groep Andrino, het moederbedrijf boven Private Outlet. Het werd opgericht in 2005, haalde in 2013 nog een omzet van 65 miljoen euro maar moest begin 2014 een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 5 miljoen euro opbiechten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.