Outlet-Avenue in zee met BrandAlley | RetailDetail

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Outlet-Avenue in zee met BrandAlley

Er beweegt een en ander in het wereldje van de online shoppingclubs: Outlet-Avenue gaat samenwerken met BrandAlley. Dat is een zusterfirma van Private Outlet, dat eind januari de boeken moest neerleggen.

Prestigieuze merken

"Outlet-Avenue wordt vernieuwd" kregen de leden van de webshop onlangs in hun mailbox. Outlet-Avenue, dat een goed jaar geleden werd overgekocht door Shopinvest, de holding boven e5 mode is een samenwerking aangegaan met BrandAlley.

 

Daarmee breidt Outlet-Avenue, dat bij de overname een klantenbestand van zo'n 700.000 vrouwen claimde, meteen zijn catalogus uit met prestigieuze merken als Aubade, Desigual, Diesel, Puma, Nike en Levi's.

 

Boeken dicht voor Private Outlet

De deal lijkt er alvast op te wijzen dat BrandAlley niet meegesleurd dreigt te worden in het nakende faillissement van 'zuster' Private Outlet. Die moest op 21 januari van dit jaar bescherming vragen tegen haar schuldeisers, ondanks de kapitaalverhoging van 12 miljoen euro vorig jaar die grotendeels bestemd was voor de overname van BrandAlley.

 

BrandAlley kwam in mei 2014 in handen van Groep Andrino, het moederbedrijf boven Private Outlet. Het werd opgericht in 2005, haalde in 2013 nog een omzet van 65 miljoen euro maar moest begin 2014 een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro en een gecumuleerd verlies van 5 miljoen euro opbiechten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top