PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen

PayPal en Amazon voeren gesprekken rond betaaloplossingen
Shutterstock

Amazon en PayPal zouden al gesprekken gevoerd hebben over de mogelijkheid om klanten van Amazon hun bestellingen te betalen via hun PayPal-account. Dat heeft Dan Schulman, CEO van PayPal, gezegd.

200 miljoen gebruikers

“We hebben al gesprekken gevoerd met Amazon”, zegt Schulman in een interview met Bloomberg. “We naderen de grens van 200 miljoen gebruikers op ons platform. Op die schaal is het voor geen enkele retailer eenvoudig om PayPal niet te accepteren.”

 

Momenteel kan Schulman nog geen details geven over de gesprekken, maar volgens hem wordt er nagegaan hoe beide bedrijven van elkaars middelen kunnen gebruik maken in het voordeel van de klant. Bij Amazon wenst er niemand op de uitspraken te reageren.

 

Amazon trok in 2015 nog Patrick Gauthier, voormalig werknemer van PayPal, aan om de eigen betaalmogelijkheden verder uit te bouwen, met als doel om een gelijkaardig systeem op poten te zetten. Amazon balanceert nu tussen het aantrekken van het potentieel van PayPal en de wens om betalingen zelf in handen te nemen.

Tags: