PepsiCo lanceert Mountain Dew quasi exclusief online

PepsiCo lanceert Mountain Dew quasi exclusief online

Mountain Dew, een Amerikaanse frisdrank van PepsiCo, is sinds gisteren officieel in ons land verkrijgbaar. Toch is het drankje niet in de klassieke retail te vinden: het is namelijk exclusief te koop via een online platform "powered by proxis.be" en een handvol trendy verkooppunten. Het is meteen de allereerste keer dat PepsiCo een nieuw product en merk zo goed als exclusief via het internet en sociale media lanceert.

Quasi exclusief online en social

De distributie van Mountain Dew zal in eerste instantie dus gebeuren via een exclusief online platform "powered by proxis.be". Niet alleen voor PepsiCo BeLux is dit een heuse première, ook internationaal is dit voor het voedingsconcern een totaal nieuwe manier om consumenten te benaderen.

 

"Online bestaat er al enkele jaren een hype rond Mountain Dew in onze regio. Gezien het eigenzinnige karakter van het drankje zijn online en sociale media als lanceringsplatformen de ideale manier om het verhaal van het merk helemaal tot leven te brengen", zegt Jan Verlinden, marketingdirecteur PepsiCo BeLux. Via een eigen Facebook-pagina kunnen fans de frisdrank verder leren kennen en krijgen ze ook updates van geplande activiteiten, andere nieuwtjes en extra voordelen.

 

Handvol trendy zaken

Daarnaast rekenen ze bij PepsiCo ook op een beperkt aantal alternatieve, maar zeer trendy verkooppunten die perfect aansluiten bij het imago van Mountain Dew. Het gaat dan om skateshops en gemakswinkels (zoals Night & Day), maar ook hippe watersportclubs als Surfer’s Paradise en Lakeside Paradise in Knokke-Heist. Al kan je je in dat opzicht wel de vraag stellen of een lancering in juni, net voor de zomervakantie, niet beter was geweest...

 

De drank is verkrijgbaar in een pakket van twaalf fluogroene halveliterflessen voor 15 euro; de levering is gratis de eerste drie maanden.

 

70 jaar maar hip én jong

Mountain Dew mag dan al nieuw zijn voor ons land, de licht cafeïnehoudende, bruisende frisdrank met een citroensmaak is al meer dan zeventig jaar op de markt en uitgegroeid tot de favoriete frisdrank van het hippe jonge volkje.

 

In de Verenigde Staten is Mountain Dew de onbetwiste nummer één onder de niet-colafrisdranken en associëren celebrities als rapper Lil Wayne zich maar al te graag met het merk. De drank is er razend populair bij skaters en surfers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon denkt aan fysieke winkels in Duitsland

18/12/2017

De topman van de Duitse tak van Amazon heeft in een interview gezegd dat fysieke winkels van de online retailer in Duitsland enkel een kwestie van tijd zijn. Volgens hem is dat noodzakelijk, omdat de klant dat wil.

Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Back to top