Pinterest heeft plannen voor koopknop

Pinterest heeft plannen voor koopknop

De website Pinterest wil binnenkort een koopknop lanceren in zijn pins. Bezoekers zouden zo kunnen shoppen zonder de site te verlaten. Volgens verschillende bronnen zou de knop er zelfs nog binnen het halfjaar kunnen komen.

70 miljoen bezoekers

Op Pinterest verzamelen gebruikers via pins producten en ideeën die ze leuk vinden. Het is dus een groot plakboek en met 70 miljoen maandelijkse bezoekers een interessante markt, die Pinterest nu wil aanboren door ook rechtstreeks op de site producten te verkopen.

 

Met de koopknop wil Pinterest de kloof verkleinen tussen iets willen en iets ook effectief kopen. Door dat via de website te doen, wil het ook een graantje meepikken bij de aankoop van een product. Pinterest wil momenteel evenwel nog niet bevestigen of het daadwerkelijk bezig is aan een koopknop.

 

Vorig jaar lanceerde de site overigens ook al 'promoted pins' en 'rich pins'. De 'promoted pins' zijn advertenties van bedrijven, die een meer prominente plek krijgen op de website en in de app. 'Rich pins' geven retailers dan weer de mogelijkheid om een boel extra informatie toe te voegen, zoals een voorraadchecker en een koopknop. Die knop brengt de bezoeker dan wel nog naar de website van de handelaar.

Tags: