Pinterest heeft plannen voor koopknop

Pinterest heeft plannen voor koopknop

De website Pinterest wil binnenkort een koopknop lanceren in zijn pins. Bezoekers zouden zo kunnen shoppen zonder de site te verlaten. Volgens verschillende bronnen zou de knop er zelfs nog binnen het halfjaar kunnen komen.

70 miljoen bezoekers

Op Pinterest verzamelen gebruikers via pins producten en ideeën die ze leuk vinden. Het is dus een groot plakboek en met 70 miljoen maandelijkse bezoekers een interessante markt, die Pinterest nu wil aanboren door ook rechtstreeks op de site producten te verkopen.

 

Met de koopknop wil Pinterest de kloof verkleinen tussen iets willen en iets ook effectief kopen. Door dat via de website te doen, wil het ook een graantje meepikken bij de aankoop van een product. Pinterest wil momenteel evenwel nog niet bevestigen of het daadwerkelijk bezig is aan een koopknop.

 

Vorig jaar lanceerde de site overigens ook al 'promoted pins' en 'rich pins'. De 'promoted pins' zijn advertenties van bedrijven, die een meer prominente plek krijgen op de website en in de app. 'Rich pins' geven retailers dan weer de mogelijkheid om een boel extra informatie toe te voegen, zoals een voorraadchecker en een koopknop. Die knop brengt de bezoeker dan wel nog naar de website van de handelaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Back to top