Pinterest heeft plannen voor koopknop | RetailDetail

Pinterest heeft plannen voor koopknop

Pinterest heeft plannen voor koopknop

De website Pinterest wil binnenkort een koopknop lanceren in zijn pins. Bezoekers zouden zo kunnen shoppen zonder de site te verlaten. Volgens verschillende bronnen zou de knop er zelfs nog binnen het halfjaar kunnen komen.

70 miljoen bezoekers

Op Pinterest verzamelen gebruikers via pins producten en ideeën die ze leuk vinden. Het is dus een groot plakboek en met 70 miljoen maandelijkse bezoekers een interessante markt, die Pinterest nu wil aanboren door ook rechtstreeks op de site producten te verkopen.

 

Met de koopknop wil Pinterest de kloof verkleinen tussen iets willen en iets ook effectief kopen. Door dat via de website te doen, wil het ook een graantje meepikken bij de aankoop van een product. Pinterest wil momenteel evenwel nog niet bevestigen of het daadwerkelijk bezig is aan een koopknop.

 

Vorig jaar lanceerde de site overigens ook al 'promoted pins' en 'rich pins'. De 'promoted pins' zijn advertenties van bedrijven, die een meer prominente plek krijgen op de website en in de app. 'Rich pins' geven retailers dan weer de mogelijkheid om een boel extra informatie toe te voegen, zoals een voorraadchecker en een koopknop. Die knop brengt de bezoeker dan wel nog naar de website van de handelaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.