Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest gaat binnenkort adverteerders de mogelijkheid geven om pins te sponsoren. Die komen tussen de rest van de 'normale' pins te staan, en krijgen als enige verschil een extra randje onderaan, dat aangeeft dat het gaat om een 'promoted pin'.

Eerste testers tevreden

Belangrijk voor Pinterest is dat de pins die adverteerders plaatsen, passen bij de rest van de website. Ze moeten dus niet uitschreeuwen dat ze reclame zijn, maar moeten op een elegante manier gebruikers verleiden om te klikken op een advertentie.

 

Pinterest gaat het concept eerst testen met een beperkt aantal adverteerders. Die moeten dan wel over de brug komen met een advertentiebudget tussen 750.000 en 1,5 miljoen euro. Enkele bedrijven, waaronder enkele merken van Unilever, hebben in alle stilte al een (gratis) test uitgevoerd en zeggen tevreden te zijn met de resultaten.

 

Pinterest heeft nog geen exacte datum vrijgegeven voor de echte start van het concept, maar zegt wel dat die waarschijnlijk niet meer veraf zal zijn. De sociaalnetwerksite heeft momenteel ook al pins voor webwinkels, waar meer informatie op kan weergegeven worden, en lanceerde onlangs ook nog een feed die speciaal gericht is op online shoppers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top