Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest gaat binnenkort adverteerders de mogelijkheid geven om pins te sponsoren. Die komen tussen de rest van de 'normale' pins te staan, en krijgen als enige verschil een extra randje onderaan, dat aangeeft dat het gaat om een 'promoted pin'.

Eerste testers tevreden

Belangrijk voor Pinterest is dat de pins die adverteerders plaatsen, passen bij de rest van de website. Ze moeten dus niet uitschreeuwen dat ze reclame zijn, maar moeten op een elegante manier gebruikers verleiden om te klikken op een advertentie.

 

Pinterest gaat het concept eerst testen met een beperkt aantal adverteerders. Die moeten dan wel over de brug komen met een advertentiebudget tussen 750.000 en 1,5 miljoen euro. Enkele bedrijven, waaronder enkele merken van Unilever, hebben in alle stilte al een (gratis) test uitgevoerd en zeggen tevreden te zijn met de resultaten.

 

Pinterest heeft nog geen exacte datum vrijgegeven voor de echte start van het concept, maar zegt wel dat die waarschijnlijk niet meer veraf zal zijn. De sociaalnetwerksite heeft momenteel ook al pins voor webwinkels, waar meer informatie op kan weergegeven worden, en lanceerde onlangs ook nog een feed die speciaal gericht is op online shoppers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Back to top