Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest klaar voor gesponsorde pins

Pinterest gaat binnenkort adverteerders de mogelijkheid geven om pins te sponsoren. Die komen tussen de rest van de 'normale' pins te staan, en krijgen als enige verschil een extra randje onderaan, dat aangeeft dat het gaat om een 'promoted pin'.

Eerste testers tevreden

Belangrijk voor Pinterest is dat de pins die adverteerders plaatsen, passen bij de rest van de website. Ze moeten dus niet uitschreeuwen dat ze reclame zijn, maar moeten op een elegante manier gebruikers verleiden om te klikken op een advertentie.

 

Pinterest gaat het concept eerst testen met een beperkt aantal adverteerders. Die moeten dan wel over de brug komen met een advertentiebudget tussen 750.000 en 1,5 miljoen euro. Enkele bedrijven, waaronder enkele merken van Unilever, hebben in alle stilte al een (gratis) test uitgevoerd en zeggen tevreden te zijn met de resultaten.

 

Pinterest heeft nog geen exacte datum vrijgegeven voor de echte start van het concept, maar zegt wel dat die waarschijnlijk niet meer veraf zal zijn. De sociaalnetwerksite heeft momenteel ook al pins voor webwinkels, waar meer informatie op kan weergegeven worden, en lanceerde onlangs ook nog een feed die speciaal gericht is op online shoppers.

Tags: