Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk | RetailDetail

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Sociaal netwerk Pinterest gaat nieuwe technologie toevoegen aan zijn website die het mogelijk maakt om met afbeeldingen te zoeken. Zo kunnen klanten op de website van Pinterest gelijkaardige producten zoeken.

Adverteerders aantrekken

Pinterest hoopt ook dat de nieuwe functie zal helpen bij de verkoop van advertenties. De website heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers en wordt door investeerders geschat op een waarde van 11 miljard dollar (10,2 miljard euro). Adverteerders willen echter dat bezoekers voldoende opties hebben om de content te doorzoeken. De nieuwe zoekfunctie moet hen dus overtuigen.


Er staan momenteel meer dan 50 miljard afbeeldingen op Pinterest en het bedrijf heeft al ongeveer 1 miljard van die afbeeldingen geïndexeerd voor gebruik met de nieuwe zoekfunctie. In de toekomst moeten alle afbeeldingen er gebruik van kunnen maken.


Ook Google is al jaren bezig met het uitwerken van een goede zoekmachine die op basis van afbeeldingen kan zoeken. Pinterest heeft op dat vlak een groot voordeel, aangezien de gebruikers van de website alle afbeeldingen voorzien van bepaalde tags en categorieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top