Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Sociaal netwerk Pinterest gaat nieuwe technologie toevoegen aan zijn website die het mogelijk maakt om met afbeeldingen te zoeken. Zo kunnen klanten op de website van Pinterest gelijkaardige producten zoeken.

Adverteerders aantrekken

Pinterest hoopt ook dat de nieuwe functie zal helpen bij de verkoop van advertenties. De website heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers en wordt door investeerders geschat op een waarde van 11 miljard dollar (10,2 miljard euro). Adverteerders willen echter dat bezoekers voldoende opties hebben om de content te doorzoeken. De nieuwe zoekfunctie moet hen dus overtuigen.


Er staan momenteel meer dan 50 miljard afbeeldingen op Pinterest en het bedrijf heeft al ongeveer 1 miljard van die afbeeldingen geïndexeerd voor gebruik met de nieuwe zoekfunctie. In de toekomst moeten alle afbeeldingen er gebruik van kunnen maken.


Ook Google is al jaren bezig met het uitwerken van een goede zoekmachine die op basis van afbeeldingen kan zoeken. Pinterest heeft op dat vlak een groot voordeel, aangezien de gebruikers van de website alle afbeeldingen voorzien van bepaalde tags en categorieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top