Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Sociaal netwerk Pinterest gaat nieuwe technologie toevoegen aan zijn website die het mogelijk maakt om met afbeeldingen te zoeken. Zo kunnen klanten op de website van Pinterest gelijkaardige producten zoeken.

Adverteerders aantrekken

Pinterest hoopt ook dat de nieuwe functie zal helpen bij de verkoop van advertenties. De website heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers en wordt door investeerders geschat op een waarde van 11 miljard dollar (10,2 miljard euro). Adverteerders willen echter dat bezoekers voldoende opties hebben om de content te doorzoeken. De nieuwe zoekfunctie moet hen dus overtuigen.


Er staan momenteel meer dan 50 miljard afbeeldingen op Pinterest en het bedrijf heeft al ongeveer 1 miljard van die afbeeldingen geïndexeerd voor gebruik met de nieuwe zoekfunctie. In de toekomst moeten alle afbeeldingen er gebruik van kunnen maken.


Ook Google is al jaren bezig met het uitwerken van een goede zoekmachine die op basis van afbeeldingen kan zoeken. Pinterest heeft op dat vlak een groot voordeel, aangezien de gebruikers van de website alle afbeeldingen voorzien van bepaalde tags en categorieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Belgische webshop Wehkamp komt voorlopig niet terug

18/08/2017

Het Nederlandse Wehkamp had van 2014 tot eind vorig jaar een webshop in België, maar sloot die "tijdelijk". Nu laat het online warenhuis echter verstaan dat het voorlopig gaat focussen op de Nederlandse markt.

Alibaba overstijgt de verwachtingen

17/08/2017

Het Chinese Alibaba heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen van de analisten kunnen overtreffen, zowel op vlak van omzet als van winst. Die laatste verdubbelde zelfs ten opzichte van een jaar eerder.

Aldi gaat in de Verenigde Staten aan huis leveren

16/08/2017

De Duitse discounter Aldi gaat vanaf deze maand via Instacart online bestellingen binnen het uur aan huis leveren in de Verenigde Staten. De reactie van Amazon? "Bij ons kan je vanaf nu binnen de twee minuten bestellingen komen ophalen."

Back to top