Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk | RetailDetail

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Sociaal netwerk Pinterest gaat nieuwe technologie toevoegen aan zijn website die het mogelijk maakt om met afbeeldingen te zoeken. Zo kunnen klanten op de website van Pinterest gelijkaardige producten zoeken.

Adverteerders aantrekken

Pinterest hoopt ook dat de nieuwe functie zal helpen bij de verkoop van advertenties. De website heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers en wordt door investeerders geschat op een waarde van 11 miljard dollar (10,2 miljard euro). Adverteerders willen echter dat bezoekers voldoende opties hebben om de content te doorzoeken. De nieuwe zoekfunctie moet hen dus overtuigen.


Er staan momenteel meer dan 50 miljard afbeeldingen op Pinterest en het bedrijf heeft al ongeveer 1 miljard van die afbeeldingen geïndexeerd voor gebruik met de nieuwe zoekfunctie. In de toekomst moeten alle afbeeldingen er gebruik van kunnen maken.


Ook Google is al jaren bezig met het uitwerken van een goede zoekmachine die op basis van afbeeldingen kan zoeken. Pinterest heeft op dat vlak een groot voordeel, aangezien de gebruikers van de website alle afbeeldingen voorzien van bepaalde tags en categorieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.