Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Pinterest maakt zoeken met beelden mogelijk

Sociaal netwerk Pinterest gaat nieuwe technologie toevoegen aan zijn website die het mogelijk maakt om met afbeeldingen te zoeken. Zo kunnen klanten op de website van Pinterest gelijkaardige producten zoeken.

Adverteerders aantrekken

Pinterest hoopt ook dat de nieuwe functie zal helpen bij de verkoop van advertenties. De website heeft ondertussen al meer dan 100 miljoen gebruikers en wordt door investeerders geschat op een waarde van 11 miljard dollar (10,2 miljard euro). Adverteerders willen echter dat bezoekers voldoende opties hebben om de content te doorzoeken. De nieuwe zoekfunctie moet hen dus overtuigen.


Er staan momenteel meer dan 50 miljard afbeeldingen op Pinterest en het bedrijf heeft al ongeveer 1 miljard van die afbeeldingen geïndexeerd voor gebruik met de nieuwe zoekfunctie. In de toekomst moeten alle afbeeldingen er gebruik van kunnen maken.


Ook Google is al jaren bezig met het uitwerken van een goede zoekmachine die op basis van afbeeldingen kan zoeken. Pinterest heeft op dat vlak een groot voordeel, aangezien de gebruikers van de website alle afbeeldingen voorzien van bepaalde tags en categorieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top