Pinterest meldt kortingen op buyable pins | RetailDetail

Pinterest meldt kortingen op buyable pins

Pinterest meldt kortingen op buyable pins

Sociaal netwerk Pinterest heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de 'buyable pins'. Bezoekers van de website zullen voortaan gewaarschuwd worden wanneer een product dat ze gepind hebben in promotie staat.

Meer dan 10.000 merken

Zodra een artikel van een buyable pin een korting krijgt, zal Pinterest een mail sturen naar iedereen die het product heeft gepind. Vervolgens kunnen ze doorklikken naar de app van Pinterest, waarna ze het item rechtstreeks op Pinterest kunnen aankopen.


Pinterest zegt dat er momenteel al meer dan 10.000 merken buyable pins hebben op het sociale netwerk. Gebruikers kunnen via die pins producten in de app van het platform kopen, via Apple Pay of met een kredietkaart.


Volgens een eigen onderzoek gebruikt 87 procent van de actieve gebruikers Pinterest om tot een besluit te komen over een mogelijke aankoop. Ze daarbij wijzen op een lagere prijs, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat het aantal verkopen via Pinterest aanzienlijk stijgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.