Pinterest meldt kortingen op buyable pins

Pinterest meldt kortingen op buyable pins

Sociaal netwerk Pinterest heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de 'buyable pins'. Bezoekers van de website zullen voortaan gewaarschuwd worden wanneer een product dat ze gepind hebben in promotie staat.

Meer dan 10.000 merken

Zodra een artikel van een buyable pin een korting krijgt, zal Pinterest een mail sturen naar iedereen die het product heeft gepind. Vervolgens kunnen ze doorklikken naar de app van Pinterest, waarna ze het item rechtstreeks op Pinterest kunnen aankopen.


Pinterest zegt dat er momenteel al meer dan 10.000 merken buyable pins hebben op het sociale netwerk. Gebruikers kunnen via die pins producten in de app van het platform kopen, via Apple Pay of met een kredietkaart.


Volgens een eigen onderzoek gebruikt 87 procent van de actieve gebruikers Pinterest om tot een besluit te komen over een mogelijke aankoop. Ze daarbij wijzen op een lagere prijs, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat het aantal verkopen via Pinterest aanzienlijk stijgt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Back to top