Pixmania op rand van faillissement

Pixmania op rand van faillissement

Volgens bronnen dicht bij de zaak zal online retailer Pixmania op 14 januari failliet verklaard worden door de Rechtbank van Koophandel in Nanterre. Het bedrijf zou niet meer in staat zijn om zijn werknemers aan het einde van de maand te betalen.

Op zoek naar overnemer

Het moederbedrijf van Pixmania, het Duitse Mutares, zou besloten hebben om die stap te nemen op advies van de curator. Pixmania staat al sinds 27 oktober van vorig jaar onder curatele en de curator is sindsdien op zoek naar mogelijke overnemers over manieren om flink op de kosten te besparen. Pixmania heeft in 2015 nog 20 miljoen euro verlies geleden.


Potentiële kopers hebben nog tot en met 8 januari de tijd om een bod binnen te brengen, waarna die zullen worden besproken tijdens de hoorzitting van 14 januari op de Rechtbank van Koophandel. Er zouden ondertussen wel al tientallen geïnteresseerden zijn voor Pixmania.

 

Omvorming naar marktplaats mislukt

Mutares heeft nog geprobeerd om Pixmania te redden door het om te vormen naar een platform waar derde partijen ook hun producten kunnen verkopen. Die reorganisatie heeft volgens Mutares echter niet het gewenste effect gehad.


Pixmania werd in 2000 opgericht en was een pionier voor de onlineverkoop in Frankrijk. In 2010 was het nog goed voor een omzet van 806 miljoen euro, maar de concurrentie van grote spelers, zoals Amazon en Fnac, zorgden ervoor dat de omzet volledig instortte. In 2014 haalde Pixmania nog maar een omzet van slechts 295 miljoen euro en werd er een fiks verlies geleden.

Tags: