Pixmania op rand van faillissement | RetailDetail

Pixmania op rand van faillissement

Pixmania op rand van faillissement

Volgens bronnen dicht bij de zaak zal online retailer Pixmania op 14 januari failliet verklaard worden door de Rechtbank van Koophandel in Nanterre. Het bedrijf zou niet meer in staat zijn om zijn werknemers aan het einde van de maand te betalen.

Op zoek naar overnemer

Het moederbedrijf van Pixmania, het Duitse Mutares, zou besloten hebben om die stap te nemen op advies van de curator. Pixmania staat al sinds 27 oktober van vorig jaar onder curatele en de curator is sindsdien op zoek naar mogelijke overnemers over manieren om flink op de kosten te besparen. Pixmania heeft in 2015 nog 20 miljoen euro verlies geleden.


Potentiële kopers hebben nog tot en met 8 januari de tijd om een bod binnen te brengen, waarna die zullen worden besproken tijdens de hoorzitting van 14 januari op de Rechtbank van Koophandel. Er zouden ondertussen wel al tientallen geïnteresseerden zijn voor Pixmania.

 

Omvorming naar marktplaats mislukt

Mutares heeft nog geprobeerd om Pixmania te redden door het om te vormen naar een platform waar derde partijen ook hun producten kunnen verkopen. Die reorganisatie heeft volgens Mutares echter niet het gewenste effect gehad.


Pixmania werd in 2000 opgericht en was een pionier voor de onlineverkoop in Frankrijk. In 2010 was het nog goed voor een omzet van 806 miljoen euro, maar de concurrentie van grote spelers, zoals Amazon en Fnac, zorgden ervoor dat de omzet volledig instortte. In 2014 haalde Pixmania nog maar een omzet van slechts 295 miljoen euro en werd er een fiks verlies geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Back to top