Pixmania op rand van faillissement

Pixmania op rand van faillissement

Volgens bronnen dicht bij de zaak zal online retailer Pixmania op 14 januari failliet verklaard worden door de Rechtbank van Koophandel in Nanterre. Het bedrijf zou niet meer in staat zijn om zijn werknemers aan het einde van de maand te betalen.

Op zoek naar overnemer

Het moederbedrijf van Pixmania, het Duitse Mutares, zou besloten hebben om die stap te nemen op advies van de curator. Pixmania staat al sinds 27 oktober van vorig jaar onder curatele en de curator is sindsdien op zoek naar mogelijke overnemers over manieren om flink op de kosten te besparen. Pixmania heeft in 2015 nog 20 miljoen euro verlies geleden.


Potentiële kopers hebben nog tot en met 8 januari de tijd om een bod binnen te brengen, waarna die zullen worden besproken tijdens de hoorzitting van 14 januari op de Rechtbank van Koophandel. Er zouden ondertussen wel al tientallen geïnteresseerden zijn voor Pixmania.

 

Omvorming naar marktplaats mislukt

Mutares heeft nog geprobeerd om Pixmania te redden door het om te vormen naar een platform waar derde partijen ook hun producten kunnen verkopen. Die reorganisatie heeft volgens Mutares echter niet het gewenste effect gehad.


Pixmania werd in 2000 opgericht en was een pionier voor de onlineverkoop in Frankrijk. In 2010 was het nog goed voor een omzet van 806 miljoen euro, maar de concurrentie van grote spelers, zoals Amazon en Fnac, zorgden ervoor dat de omzet volledig instortte. In 2014 haalde Pixmania nog maar een omzet van slechts 295 miljoen euro en werd er een fiks verlies geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Alibaba onthult zijn hightech winkel van de toekomst

24/11/2017

De geautomatiseerde supermarkten van Amazon Go zijn er nog niet of Alibaba heeft er al een antwoord op klaar. De Chinese e-tailreus presenteert Tmall Supermart, een supermarkt boordevol technologie: van virtuele paskamers tot gezichtsherkenning.

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Back to top