Pixmania op rand van faillissement | RetailDetail

Pixmania op rand van faillissement

Pixmania op rand van faillissement

Volgens bronnen dicht bij de zaak zal online retailer Pixmania op 14 januari failliet verklaard worden door de Rechtbank van Koophandel in Nanterre. Het bedrijf zou niet meer in staat zijn om zijn werknemers aan het einde van de maand te betalen.

Op zoek naar overnemer

Het moederbedrijf van Pixmania, het Duitse Mutares, zou besloten hebben om die stap te nemen op advies van de curator. Pixmania staat al sinds 27 oktober van vorig jaar onder curatele en de curator is sindsdien op zoek naar mogelijke overnemers over manieren om flink op de kosten te besparen. Pixmania heeft in 2015 nog 20 miljoen euro verlies geleden.


Potentiële kopers hebben nog tot en met 8 januari de tijd om een bod binnen te brengen, waarna die zullen worden besproken tijdens de hoorzitting van 14 januari op de Rechtbank van Koophandel. Er zouden ondertussen wel al tientallen geïnteresseerden zijn voor Pixmania.

 

Omvorming naar marktplaats mislukt

Mutares heeft nog geprobeerd om Pixmania te redden door het om te vormen naar een platform waar derde partijen ook hun producten kunnen verkopen. Die reorganisatie heeft volgens Mutares echter niet het gewenste effect gehad.


Pixmania werd in 2000 opgericht en was een pionier voor de onlineverkoop in Frankrijk. In 2010 was het nog goed voor een omzet van 806 miljoen euro, maar de concurrentie van grote spelers, zoals Amazon en Fnac, zorgden ervoor dat de omzet volledig instortte. In 2014 haalde Pixmania nog maar een omzet van slechts 295 miljoen euro en werd er een fiks verlies geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.