Proton houdt op te bestaan in 2014

Proton houdt op te bestaan in 2014

Proton, de elektronische portemonnee om kleine bedragen mee te betalen, verdwijnt definitief in 2014. De beslissing valt niet onverwacht: Proton verloor meer en meer aan populariteit.

Bancontact snoept Proton klanten af

Het aantal transacties met Proton, een soort elektronische portemonnee, daalde het voorbije jaar met 16%. Proton is nog slechts goed voor een totaal van zestig miljoen betalingen. Kleine bedragen zijn nu makkelijker betaalbaar via andere systemen: "Vooral Bancontact/Mister Cash neemt de rol van Proton meer en meer over, aangezien consumenten nu ook gemakkelijk hun betaalkaart gebruiken voor kleine bedragen," legt CEO Kris De Ryck uit.

 

De toekomst is dan ook online, aldus de topman, die vanaf nu wil focussen op online producten als Bancontact. Het Proton-betaalsysteem zal evenwel niet van de ene op de andere dag verdwijnen: er zal rekening worden gehouden met het betaalgedrag van de Protonklanten, aldus De Ryck. Zeker tot eind 2014 wordt Proton gewoon verder ondersteund.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top