Proton houdt op te bestaan in 2014 | RetailDetail

Proton houdt op te bestaan in 2014

Proton houdt op te bestaan in 2014

Proton, de elektronische portemonnee om kleine bedragen mee te betalen, verdwijnt definitief in 2014. De beslissing valt niet onverwacht: Proton verloor meer en meer aan populariteit.

Bancontact snoept Proton klanten af

Het aantal transacties met Proton, een soort elektronische portemonnee, daalde het voorbije jaar met 16%. Proton is nog slechts goed voor een totaal van zestig miljoen betalingen. Kleine bedragen zijn nu makkelijker betaalbaar via andere systemen: "Vooral Bancontact/Mister Cash neemt de rol van Proton meer en meer over, aangezien consumenten nu ook gemakkelijk hun betaalkaart gebruiken voor kleine bedragen," legt CEO Kris De Ryck uit.

 

De toekomst is dan ook online, aldus de topman, die vanaf nu wil focussen op online producten als Bancontact. Het Proton-betaalsysteem zal evenwel niet van de ene op de andere dag verdwijnen: er zal rekening worden gehouden met het betaalgedrag van de Protonklanten, aldus De Ryck. Zeker tot eind 2014 wordt Proton gewoon verder ondersteund.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.