Retail in beweging: welk pad leidt naar een succesvolle toekomst?

Retail in beweging: welk pad leidt naar een succesvolle toekomst?

(publi) In een razend tempo veranderen koopprocessen, retail is een markt in disruptie. E-commerce, e-strategie en e-marketing zijn onderdelen van de strategie richting toekomst. Welke veranderingen zijn noodzakelijk en welke rol speelt IT hierin? 

 

We Are Retail Seminar

Op 15 september organiseert Sentia in Nieuwegein een We Are Retail Seminar. Cor Molenaar schetst er een toekomstbeeld van de klant en de markt. Aan de hand van talloze marktonderzoeken en praktijkvoorbeelden behandelt hij trends, theorie, de rol van internet en toekomstige hybride businessmodellen. Aansluitend spreekt Sander van Veen van Otravo over de strategie van Vliegtickets.nl als online-retailer.

 

Tot slot bieden we u drie break-out sessies ter verdieping: het technisch faciliteren van online retail met Amazon Web Services, security voor webwinkels in een sessie van FOX-IT en als laatste een sessie die gericht is op Docker, want containerisation is de revolutie binnen de IT.

 

Agenda:

12:30 Ontvangst met lunch
13:30 Veranderende koopprocessen en Shopping 3.0 met Cor Molenaar
14:30 Het succes van online-retail: Vliegtickets.nl
15:15 Break-outsessies: Hoe faciliteer je online retail? / Security by Fox-IT/ Containerisation als IT-revolutie
17:00 Borrel

 

Locatie:

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

 

Aanmelden is mogelijk via events@sentia.com

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Vijfde van alle aankopen wordt via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35 procent van de consumenten doet aan zogeheten ‘conversational commerce’: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top