Retail in beweging: welk pad leidt naar een succesvolle toekomst?

Retail in beweging: welk pad leidt naar een succesvolle toekomst?

Retail in beweging: welk pad leidt naar een succesvolle toekomst?

(publi) In een razend tempo veranderen koopprocessen, retail is een markt in disruptie. E-commerce, e-strategie en e-marketing zijn onderdelen van de strategie richting toekomst. Welke veranderingen zijn noodzakelijk en welke rol speelt IT hierin? 

 

We Are Retail Seminar

Op 15 september organiseert Sentia in Nieuwegein een We Are Retail Seminar. Cor Molenaar schetst er een toekomstbeeld van de klant en de markt. Aan de hand van talloze marktonderzoeken en praktijkvoorbeelden behandelt hij trends, theorie, de rol van internet en toekomstige hybride businessmodellen. Aansluitend spreekt Sander van Veen van Otravo over de strategie van Vliegtickets.nl als online-retailer.

 

Tot slot bieden we u drie break-out sessies ter verdieping: het technisch faciliteren van online retail met Amazon Web Services, security voor webwinkels in een sessie van FOX-IT en als laatste een sessie die gericht is op Docker, want containerisation is de revolutie binnen de IT.

 

Agenda:

12:30 Ontvangst met lunch
13:30 Veranderende koopprocessen en Shopping 3.0 met Cor Molenaar
14:30 Het succes van online-retail: Vliegtickets.nl
15:15 Break-outsessies: Hoe faciliteer je online retail? / Security by Fox-IT/ Containerisation als IT-revolutie
17:00 Borrel

 

Locatie:

NBC Congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

 

Aanmelden is mogelijk via events@sentia.com

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.