Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Het Duitse Rocket Internet, het bedrijf boven een honderdtal internetstarters waaronder Zalando, wil al op 2 oktober zijn opwachting maken op de beurs van Frankfurt. Dat is een week vroeger dan de oorspronkelijke datum, die op 9 oktober was vastgelegd.

Met dank aan succesvolle beursgang Alibaba

Het kan blijkbaar niet snel genoeg gaan voor de in Berlijn gevestigde internetreus Rocket Internet. De Duitse startup-ontwikkelaar wil nu al op 2 oktober - in plaats van op 9 oktober, zoals oorspronkelijk voorzien - zijn eerste notering krijgen op de beurs van Frankfurt. Rocket hoopt 1,5 à 1,6 miljard euro op te halen, meteen goed voor één van de grootste beursintroducties van technologische bedrijven in Europa.

 

Dat de beursgang met een week wordt vervroegd, is vooral een gevolg van het feit dat de aandelenplaatsing bij investeerders voortijdig is afgesloten. Een 'rush' op aandelen van Rocket Internet die dan weer alles te maken heeft met de bijzonder succesvolle beursgang van Alibaba.

 

Rocket Internet-topman Oliver Samwer wint er dan ook geen doekjes om: "Rocket heeft alles in huis om de Alibaba te worden in de wereld buiten de Verenigde Staten en China." Ook al temperen analisten de hype: zij waarschuwen dat Rocket Internet én de tientallen internetbedrijfjes waarin het participeert (zie grafiek) nog alles moeten bewijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top