Rocket Internet week vroeger naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Het Duitse Rocket Internet, het bedrijf boven een honderdtal internetstarters waaronder Zalando, wil al op 2 oktober zijn opwachting maken op de beurs van Frankfurt. Dat is een week vroeger dan de oorspronkelijke datum, die op 9 oktober was vastgelegd.

Met dank aan succesvolle beursgang Alibaba

Het kan blijkbaar niet snel genoeg gaan voor de in Berlijn gevestigde internetreus Rocket Internet. De Duitse startup-ontwikkelaar wil nu al op 2 oktober - in plaats van op 9 oktober, zoals oorspronkelijk voorzien - zijn eerste notering krijgen op de beurs van Frankfurt. Rocket hoopt 1,5 à 1,6 miljard euro op te halen, meteen goed voor één van de grootste beursintroducties van technologische bedrijven in Europa.

 

Dat de beursgang met een week wordt vervroegd, is vooral een gevolg van het feit dat de aandelenplaatsing bij investeerders voortijdig is afgesloten. Een 'rush' op aandelen van Rocket Internet die dan weer alles te maken heeft met de bijzonder succesvolle beursgang van Alibaba.

 

Rocket Internet-topman Oliver Samwer wint er dan ook geen doekjes om: "Rocket heeft alles in huis om de Alibaba te worden in de wereld buiten de Verenigde Staten en China." Ook al temperen analisten de hype: zij waarschuwen dat Rocket Internet én de tientallen internetbedrijfjes waarin het participeert (zie grafiek) nog alles moeten bewijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.