Rocket Internet week vroeger naar de beurs | RetailDetail

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Het Duitse Rocket Internet, het bedrijf boven een honderdtal internetstarters waaronder Zalando, wil al op 2 oktober zijn opwachting maken op de beurs van Frankfurt. Dat is een week vroeger dan de oorspronkelijke datum, die op 9 oktober was vastgelegd.

Met dank aan succesvolle beursgang Alibaba

Het kan blijkbaar niet snel genoeg gaan voor de in Berlijn gevestigde internetreus Rocket Internet. De Duitse startup-ontwikkelaar wil nu al op 2 oktober - in plaats van op 9 oktober, zoals oorspronkelijk voorzien - zijn eerste notering krijgen op de beurs van Frankfurt. Rocket hoopt 1,5 à 1,6 miljard euro op te halen, meteen goed voor één van de grootste beursintroducties van technologische bedrijven in Europa.

 

Dat de beursgang met een week wordt vervroegd, is vooral een gevolg van het feit dat de aandelenplaatsing bij investeerders voortijdig is afgesloten. Een 'rush' op aandelen van Rocket Internet die dan weer alles te maken heeft met de bijzonder succesvolle beursgang van Alibaba.

 

Rocket Internet-topman Oliver Samwer wint er dan ook geen doekjes om: "Rocket heeft alles in huis om de Alibaba te worden in de wereld buiten de Verenigde Staten en China." Ook al temperen analisten de hype: zij waarschuwen dat Rocket Internet én de tientallen internetbedrijfjes waarin het participeert (zie grafiek) nog alles moeten bewijzen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top