Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Rocket Internet week vroeger naar de beurs

Het Duitse Rocket Internet, het bedrijf boven een honderdtal internetstarters waaronder Zalando, wil al op 2 oktober zijn opwachting maken op de beurs van Frankfurt. Dat is een week vroeger dan de oorspronkelijke datum, die op 9 oktober was vastgelegd.

Met dank aan succesvolle beursgang Alibaba

Het kan blijkbaar niet snel genoeg gaan voor de in Berlijn gevestigde internetreus Rocket Internet. De Duitse startup-ontwikkelaar wil nu al op 2 oktober - in plaats van op 9 oktober, zoals oorspronkelijk voorzien - zijn eerste notering krijgen op de beurs van Frankfurt. Rocket hoopt 1,5 à 1,6 miljard euro op te halen, meteen goed voor één van de grootste beursintroducties van technologische bedrijven in Europa.

 

Dat de beursgang met een week wordt vervroegd, is vooral een gevolg van het feit dat de aandelenplaatsing bij investeerders voortijdig is afgesloten. Een 'rush' op aandelen van Rocket Internet die dan weer alles te maken heeft met de bijzonder succesvolle beursgang van Alibaba.

 

Rocket Internet-topman Oliver Samwer wint er dan ook geen doekjes om: "Rocket heeft alles in huis om de Alibaba te worden in de wereld buiten de Verenigde Staten en China." Ook al temperen analisten de hype: zij waarschuwen dat Rocket Internet én de tientallen internetbedrijfjes waarin het participeert (zie grafiek) nog alles moeten bewijzen.

Tags: