Ruim 3,6 miljoen actieve internetverbindingen in ons land | RetailDetail

Ruim 3,6 miljoen actieve internetverbindingen in ons land

Ruim 3,6 miljoen actieve internetverbindingen in ons land

Ons land telde eind vorig jaar 3,634 miljoen internetaansluitingen. De voorbije kwartalen was er nog altijd een groei van telkens ruim één procent, die volledig op naam te schrijven is van de residentiële markt.

Residentiële markt blijft groeien

Het totale aantal actieve internetaansluitingen in België is in het vierde kwartaal van 2012 met 1,06% gestegen tot 3,634 miljoen. In vergelijking met 2011 kwamen er in 2012 netto alweer 152.237 aansluitingen bij; dat zijn er bijna even veel als in 2011. De cijfers zijn afkomstig van ISPA, de Internet Service Providers Association of Belgium.

 

De stijging is te danken aan de 156.173 nieuwe breedbandaansluitingen, die in de meerderheid (82%) zijn in het residentiële segment. In dat segment steeg het aantal aansluitingen met 1,29% tegenover het derde kwartaal, om af te klokken 2.959.078 aansluitingen. Op de zakelijke markt bleef het totale aantal lijnen steken op 674.926 staan.

 

Goed voor e-commerce en economie

De vereniging van de internetdienstenleveranciers, opgericht in 1997, ijvert voor de groei van internet en de diensten die daardoor mogelijk worden. Zo gelooft de organisatie sterk in de "positieve effecten van het internet als medium voor commerciële transacties."

 

"De elektronische handel in concerttickets, hotelovernachtingen, boeken, films, muziek, kledij en vele andere producten en diensten geeft de economie een stevige duw in de rug. Het is dan ook zaak om de barrières voor het online kopen en verkopen verder te doorbreken, vooral voor wat betreft de grensoverschrijdende handel", vindt ISPA, dat zowat 97% van alle internetverkeer in ons land vertegenwoordigt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.