Ruim 3,6 miljoen actieve internetverbindingen in ons land

Ruim 3,6 miljoen actieve internetverbindingen in ons land

Ons land telde eind vorig jaar 3,634 miljoen internetaansluitingen. De voorbije kwartalen was er nog altijd een groei van telkens ruim één procent, die volledig op naam te schrijven is van de residentiële markt.

Residentiële markt blijft groeien

Het totale aantal actieve internetaansluitingen in België is in het vierde kwartaal van 2012 met 1,06% gestegen tot 3,634 miljoen. In vergelijking met 2011 kwamen er in 2012 netto alweer 152.237 aansluitingen bij; dat zijn er bijna even veel als in 2011. De cijfers zijn afkomstig van ISPA, de Internet Service Providers Association of Belgium.

 

De stijging is te danken aan de 156.173 nieuwe breedbandaansluitingen, die in de meerderheid (82%) zijn in het residentiële segment. In dat segment steeg het aantal aansluitingen met 1,29% tegenover het derde kwartaal, om af te klokken 2.959.078 aansluitingen. Op de zakelijke markt bleef het totale aantal lijnen steken op 674.926 staan.

 

Goed voor e-commerce en economie

De vereniging van de internetdienstenleveranciers, opgericht in 1997, ijvert voor de groei van internet en de diensten die daardoor mogelijk worden. Zo gelooft de organisatie sterk in de "positieve effecten van het internet als medium voor commerciële transacties."

 

"De elektronische handel in concerttickets, hotelovernachtingen, boeken, films, muziek, kledij en vele andere producten en diensten geeft de economie een stevige duw in de rug. Het is dan ook zaak om de barrières voor het online kopen en verkopen verder te doorbreken, vooral voor wat betreft de grensoverschrijdende handel", vindt ISPA, dat zowat 97% van alle internetverkeer in ons land vertegenwoordigt.

Tags: