Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden | RetailDetail

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Een Russische bende zou de grootste verzameling gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen ooit hebben weten te verzamelen. Het zou gaan om 1,2 miljard wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen.

420.000 sites

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf, Hold Security, heeft die ontdekking gedaan. De bende zou de gegevens van meer dan 420.000 sites hebben weten te verzamelen, gaande van kleine sites tot grote namen. Voorlopig wil Hold Security geen namen vrijgeven, om zo andere hackers niet op ideeën te brengen.


"Hackers hebben zich niet enkel op Amerikaanse bedrijven gericht, maar op elke website die maar kon, gaande van bedrijven op de Fortune 500 tot hele kleine websites", zei Alex Holden, oprichter van Hold Security, aan de New York Times.


Het is de zoveelste klap voor bedrijven die proberen om gegevens van hun klanten veilig te bewaren. In december werd ook al ontdekt dat hackers uit Oost-Europa 40 miljoen kredietkaartnummers en 70 miljoen persoonlijke gegevens van klanten van de Amerikaanse keten Target hadden kunnen bemachtigen. Die cijfers lijken nu een peulschil, vergeleken met de buit van de Russische bende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.