Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Een Russische bende zou de grootste verzameling gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen ooit hebben weten te verzamelen. Het zou gaan om 1,2 miljard wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen.

420.000 sites

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf, Hold Security, heeft die ontdekking gedaan. De bende zou de gegevens van meer dan 420.000 sites hebben weten te verzamelen, gaande van kleine sites tot grote namen. Voorlopig wil Hold Security geen namen vrijgeven, om zo andere hackers niet op ideeën te brengen.


"Hackers hebben zich niet enkel op Amerikaanse bedrijven gericht, maar op elke website die maar kon, gaande van bedrijven op de Fortune 500 tot hele kleine websites", zei Alex Holden, oprichter van Hold Security, aan de New York Times.


Het is de zoveelste klap voor bedrijven die proberen om gegevens van hun klanten veilig te bewaren. In december werd ook al ontdekt dat hackers uit Oost-Europa 40 miljoen kredietkaartnummers en 70 miljoen persoonlijke gegevens van klanten van de Amerikaanse keten Target hadden kunnen bemachtigen. Die cijfers lijken nu een peulschil, vergeleken met de buit van de Russische bende.

Tags: