Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden | RetailDetail

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Een Russische bende zou de grootste verzameling gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen ooit hebben weten te verzamelen. Het zou gaan om 1,2 miljard wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen.

420.000 sites

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf, Hold Security, heeft die ontdekking gedaan. De bende zou de gegevens van meer dan 420.000 sites hebben weten te verzamelen, gaande van kleine sites tot grote namen. Voorlopig wil Hold Security geen namen vrijgeven, om zo andere hackers niet op ideeën te brengen.


"Hackers hebben zich niet enkel op Amerikaanse bedrijven gericht, maar op elke website die maar kon, gaande van bedrijven op de Fortune 500 tot hele kleine websites", zei Alex Holden, oprichter van Hold Security, aan de New York Times.


Het is de zoveelste klap voor bedrijven die proberen om gegevens van hun klanten veilig te bewaren. In december werd ook al ontdekt dat hackers uit Oost-Europa 40 miljoen kredietkaartnummers en 70 miljoen persoonlijke gegevens van klanten van de Amerikaanse keten Target hadden kunnen bemachtigen. Die cijfers lijken nu een peulschil, vergeleken met de buit van de Russische bende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.