Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Een Russische bende zou de grootste verzameling gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen ooit hebben weten te verzamelen. Het zou gaan om 1,2 miljard wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen.

420.000 sites

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf, Hold Security, heeft die ontdekking gedaan. De bende zou de gegevens van meer dan 420.000 sites hebben weten te verzamelen, gaande van kleine sites tot grote namen. Voorlopig wil Hold Security geen namen vrijgeven, om zo andere hackers niet op ideeën te brengen.


"Hackers hebben zich niet enkel op Amerikaanse bedrijven gericht, maar op elke website die maar kon, gaande van bedrijven op de Fortune 500 tot hele kleine websites", zei Alex Holden, oprichter van Hold Security, aan de New York Times.


Het is de zoveelste klap voor bedrijven die proberen om gegevens van hun klanten veilig te bewaren. In december werd ook al ontdekt dat hackers uit Oost-Europa 40 miljoen kredietkaartnummers en 70 miljoen persoonlijke gegevens van klanten van de Amerikaanse keten Target hadden kunnen bemachtigen. Die cijfers lijken nu een peulschil, vergeleken met de buit van de Russische bende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top