Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden | RetailDetail

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Russische bende verzamelt meer dan miljard internetwachtwoorden

Een Russische bende zou de grootste verzameling gestolen wachtwoorden en gebruikersnamen ooit hebben weten te verzamelen. Het zou gaan om 1,2 miljard wachtwoorden en meer dan 500 miljoen e-mailadressen.

420.000 sites

Een Amerikaans beveiligingsbedrijf, Hold Security, heeft die ontdekking gedaan. De bende zou de gegevens van meer dan 420.000 sites hebben weten te verzamelen, gaande van kleine sites tot grote namen. Voorlopig wil Hold Security geen namen vrijgeven, om zo andere hackers niet op ideeën te brengen.


"Hackers hebben zich niet enkel op Amerikaanse bedrijven gericht, maar op elke website die maar kon, gaande van bedrijven op de Fortune 500 tot hele kleine websites", zei Alex Holden, oprichter van Hold Security, aan de New York Times.


Het is de zoveelste klap voor bedrijven die proberen om gegevens van hun klanten veilig te bewaren. In december werd ook al ontdekt dat hackers uit Oost-Europa 40 miljoen kredietkaartnummers en 70 miljoen persoonlijke gegevens van klanten van de Amerikaanse keten Target hadden kunnen bemachtigen. Die cijfers lijken nu een peulschil, vergeleken met de buit van de Russische bende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top