Speculatie over eerste winkel voor Google

Speculatie over eerste winkel voor Google
Internetreus Google gaat binnenkort zijn eerste volwaardige fysieke winkel openen in New York. Het pand in Lower Manhattan zou 750 m² groot zijn en, al dan niet toevallig, schuin over een Apple Store liggen.

Opvolger van shop-in-shops

Het is althans wat Crain's New York Business meent te weten, maar Google zelf geeft geen commentaar. De voorbije twee jaar verdubbelden de huurprijzen er tot meer dan 300 dollar per vierkante voet, omgerekend 3.200 euro per vierkante meter. De straat wordt dan ook al "Soho's little Madison Avenue" genoemd.

 

Als de geruchten worden bevestigd, wordt Greene Street de eerste echte winkellocatie voor Google. Twee jaar geleden opende het bedrijf wel al een aantal shop-in-shops voor de verkoop van zijn Chromebooks. De laptop werden onder meer verkocht in een aparte winkelhoek bij PC World in Londen en bij Saturn in Hamburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top