Speculatie over eerste winkel voor Google | RetailDetail

Speculatie over eerste winkel voor Google

Speculatie over eerste winkel voor Google
Internetreus Google gaat binnenkort zijn eerste volwaardige fysieke winkel openen in New York. Het pand in Lower Manhattan zou 750 m² groot zijn en, al dan niet toevallig, schuin over een Apple Store liggen.

Opvolger van shop-in-shops

Het is althans wat Crain's New York Business meent te weten, maar Google zelf geeft geen commentaar. De voorbije twee jaar verdubbelden de huurprijzen er tot meer dan 300 dollar per vierkante voet, omgerekend 3.200 euro per vierkante meter. De straat wordt dan ook al "Soho's little Madison Avenue" genoemd.

 

Als de geruchten worden bevestigd, wordt Greene Street de eerste echte winkellocatie voor Google. Twee jaar geleden opende het bedrijf wel al een aantal shop-in-shops voor de verkoop van zijn Chromebooks. De laptop werden onder meer verkocht in een aparte winkelhoek bij PC World in Londen en bij Saturn in Hamburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.