Speculatie over eerste winkel voor Google

Speculatie over eerste winkel voor Google
Internetreus Google gaat binnenkort zijn eerste volwaardige fysieke winkel openen in New York. Het pand in Lower Manhattan zou 750 m² groot zijn en, al dan niet toevallig, schuin over een Apple Store liggen.

Opvolger van shop-in-shops

Het is althans wat Crain's New York Business meent te weten, maar Google zelf geeft geen commentaar. De voorbije twee jaar verdubbelden de huurprijzen er tot meer dan 300 dollar per vierkante voet, omgerekend 3.200 euro per vierkante meter. De straat wordt dan ook al "Soho's little Madison Avenue" genoemd.

 

Als de geruchten worden bevestigd, wordt Greene Street de eerste echte winkellocatie voor Google. Twee jaar geleden opende het bedrijf wel al een aantal shop-in-shops voor de verkoop van zijn Chromebooks. De laptop werden onder meer verkocht in een aparte winkelhoek bij PC World in Londen en bij Saturn in Hamburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top