Speculatie over eerste winkel voor Google | RetailDetail

Speculatie over eerste winkel voor Google

Speculatie over eerste winkel voor Google
Internetreus Google gaat binnenkort zijn eerste volwaardige fysieke winkel openen in New York. Het pand in Lower Manhattan zou 750 m² groot zijn en, al dan niet toevallig, schuin over een Apple Store liggen.

Opvolger van shop-in-shops

Het is althans wat Crain's New York Business meent te weten, maar Google zelf geeft geen commentaar. De voorbije twee jaar verdubbelden de huurprijzen er tot meer dan 300 dollar per vierkante voet, omgerekend 3.200 euro per vierkante meter. De straat wordt dan ook al "Soho's little Madison Avenue" genoemd.

 

Als de geruchten worden bevestigd, wordt Greene Street de eerste echte winkellocatie voor Google. Twee jaar geleden opende het bedrijf wel al een aantal shop-in-shops voor de verkoop van zijn Chromebooks. De laptop werden onder meer verkocht in een aparte winkelhoek bij PC World in Londen en bij Saturn in Hamburg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Back to top