Staples bouwt aan Europees e-commerceplatform

Staples bouwt aan Europees e-commerceplatform

Onder leiding van Willem Vos, die verantwoordelijk is voor de Europese e-commerceactiviteiten van Staples, zijn in een boel Europese landen de webshops van Staples overgestapt op een nieuw platform.

"Toegenomen relevantie"

"Mijn opdracht is om de online omzet in Europa significant te laten groeien", zegt Willem Vos volgens Twinkle. "Het is niet eenvoudig om dat op Europese schaal te doen, vooral omdat Staples op dit continent gegroeid is door overnames van verschillende bedrijven. Bij een overname neem je niet alleen de business over, maar ook de systemen, processen en de mensen."


Ondertussen is een groot aantal landen overgestapt op een nieuw platform van Staples. Vandaag nog kwamen daar België, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Frankrijk bij. "We zien daar onder andere hoe de omzet en de conversie verbeteren door toegenomen relevantie. We targeten op profielen, bedienen klanten op basis van hun eerdere gedrag en onze aanbiedingen worden relevanter door predective marketing", verklaart Vos de voordelen van het platform.


Volgend jaar wil Staples ook de mobiele websites optimaliseren en een app op de markt brengen. Verder zal het assortiment nog uitgebreid worden, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten. Daar worden een miljoen SKU's aangeboden, terwijl dat in Europa gaat van tien- tot twintigduizend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Alibaba onthult zijn hightech winkel van de toekomst

24/11/2017

De geautomatiseerde supermarkten van Amazon Go zijn er nog niet of Alibaba heeft er al een antwoord op klaar. De Chinese e-tailreus presenteert Tmall Supermart, een supermarkt boordevol technologie: van virtuele paskamers tot gezichtsherkenning.

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Back to top