Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil vanaf volgend jaar ook aan huis leveren in de Verenigde Staten. Het wil zo inspelen op de sterke groei van de online markt, die echter zorgt voor een tragere groei bij Starbucks.

Trafiek groeit te traag

Bij de bekendmaking van zijn laatste financiële cijfers werd duidelijk dat de trafiek bij vestigingen van Starbucks in de Verenigde Staten maar met één procent gegroeid was. Dat heeft te maken met het feit dat steeds meer consumenten online winkelen en ze dus minder vaak spontaan binnen springen bij Starbucks. "We zijn niet tevreden met de groei van één procent in Amerika en we nemen onmiddellijk stappen om de trafiek te laten groeien", laat Troy Alstead, COO van Starbucks, weten.


Daarom wil Starbucks het eenvoudiger maken voor klanten om altijd en overal een koffie van Starbucks te krijgen. Zo zal het vanaf december een test starten met Mobile Order and Pay, waarbij klanten op voorhand een bestelling kunnen plaatsen en die vervolgens ophalen in een Starbucks. Tegen het midden van 2015 wil het daar ook nog eens levering aan toevoegen. Zo denkt het aan consumenten die een vaste bestelling kunnen plaatsen, waarbij elke dag op hetzelfde uur een bestelling kan geleverd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top