Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren | RetailDetail

Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil vanaf volgend jaar ook aan huis leveren in de Verenigde Staten. Het wil zo inspelen op de sterke groei van de online markt, die echter zorgt voor een tragere groei bij Starbucks.

Trafiek groeit te traag

Bij de bekendmaking van zijn laatste financiële cijfers werd duidelijk dat de trafiek bij vestigingen van Starbucks in de Verenigde Staten maar met één procent gegroeid was. Dat heeft te maken met het feit dat steeds meer consumenten online winkelen en ze dus minder vaak spontaan binnen springen bij Starbucks. "We zijn niet tevreden met de groei van één procent in Amerika en we nemen onmiddellijk stappen om de trafiek te laten groeien", laat Troy Alstead, COO van Starbucks, weten.


Daarom wil Starbucks het eenvoudiger maken voor klanten om altijd en overal een koffie van Starbucks te krijgen. Zo zal het vanaf december een test starten met Mobile Order and Pay, waarbij klanten op voorhand een bestelling kunnen plaatsen en die vervolgens ophalen in een Starbucks. Tegen het midden van 2015 wil het daar ook nog eens levering aan toevoegen. Zo denkt het aan consumenten die een vaste bestelling kunnen plaatsen, waarbij elke dag op hetzelfde uur een bestelling kan geleverd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top