Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

Starbucks gaat je kopje koffie thuisleveren

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil vanaf volgend jaar ook aan huis leveren in de Verenigde Staten. Het wil zo inspelen op de sterke groei van de online markt, die echter zorgt voor een tragere groei bij Starbucks.

Trafiek groeit te traag

Bij de bekendmaking van zijn laatste financiële cijfers werd duidelijk dat de trafiek bij vestigingen van Starbucks in de Verenigde Staten maar met één procent gegroeid was. Dat heeft te maken met het feit dat steeds meer consumenten online winkelen en ze dus minder vaak spontaan binnen springen bij Starbucks. "We zijn niet tevreden met de groei van één procent in Amerika en we nemen onmiddellijk stappen om de trafiek te laten groeien", laat Troy Alstead, COO van Starbucks, weten.


Daarom wil Starbucks het eenvoudiger maken voor klanten om altijd en overal een koffie van Starbucks te krijgen. Zo zal het vanaf december een test starten met Mobile Order and Pay, waarbij klanten op voorhand een bestelling kunnen plaatsen en die vervolgens ophalen in een Starbucks. Tegen het midden van 2015 wil het daar ook nog eens levering aan toevoegen. Zo denkt het aan consumenten die een vaste bestelling kunnen plaatsen, waarbij elke dag op hetzelfde uur een bestelling kan geleverd worden.

Tags: