Starbucks zet in op mobiele betalingen | RetailDetail

Starbucks zet in op mobiele betalingen

Starbucks zet in op mobiele betalingen

Het Amerikaanse koffieconcern Starbucks wil de komende jaren de groei van mobiele betalingen stimuleren. Momenteel gebeurt één op de tien betalingen in de Verenigde Staten mobiel, maar Starbucks gelooft in sterke groei van dat aantal.

Loyaliteitsprogramma als katalysator

Wekelijks gebeuren er bijna vijf miljoen mobiele transacties bij Amerikaanse vestigingen van Starbucks, dat is nu al meer dan tien procent van alle transacties. CEO Howard Schultz wil dat aantal de komende jaren echter nog sterk opdrijven, onder andere door het koppelen van de mobiele betalingen aan het loyaliteitsprogramma My Starbucks Rewards.

 

Wanneer klanten voldoende aankopen, krijgen ze een 'gouden status' die goed is voor een aantal extra's. Vroeger moesten ze daarvoor hun aankopen registreren via een Starbucks-kaart, maar momenteel kan het ook met de Starbucks-app. Om te betalen met de app moeten klanten hun saldo opladen via Starbucks.com of met in-app betalingen. Starbucks verwacht dat in het eerste kwartaal van 2014 klanten hun kaarten zullen opladen voor een waarde van 1 miljard euro.

 

Samenwerkingen

Om beter te kunnen profiteren van de mogelijkheden van de app en mobiele betalingen heeft Starbucks enkele wijzigingen in de organisatie doorgevoerd. "Deze organisatorische wijzigingen zorgen ervoor dat er ruimte wordt gecreëerd om niet alleen mobiel te innoveren, maar ook de dingen die we doen rondom nieuwe distributiekanalen. Deze kunnen we over de kanalen heen promoten en onze klanten belonen met 'stars' als betaalmiddel", zegt CEO Howard Schultz.

 

Analisten verwachten dat Starbucks ook zal samenwerken met andere bedrijven, zoals Uber - een app waarmee je een chauffeur en wagen kan bestellen. Wanneer iemand zich via Uber laat afzetten bij Starbucks, ontvangt hij een gouden status. "De Starbucks-app heeft tien miljoen gebruikers. Het zou stom zijn om niet te kijken naar de mogelijkheden die een dergelijke samenwerking met zich mee zal brengen", zegt Jordan McKee van de Yankee Group aan Mobilecommercedaily.com.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top