Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Vergeet alle hoogtechnologische oplossingen voor het leveren van boodschappen aan huis wanneer de klant niet thuis is: een stalen 'deuranker', een 'fietsketting' en een hangslot klaren de klus even goed!

Getest in Wenen en Graz

Een Duitse firma denkt dé oplossing gevonden te hebben om dagelijkse boodschappen aan huis te leveren zonder dat de internetklant thuis moet zijn om zijn bestelling in ontvangst te nemen. En voor één keer gaat het niet om een hoogtechnologische oplossing, wel integendeel.

 

Lockbox, zo heet het bedrijfje, bedacht een al even simpel als geniaal systeem: een stalen 'deuranker' dat de klant gewoon onder de voordeur schuift bij het verlaten van de woning (niets hameren, boren of vastschroeven dus!). Aan dat anker maakt de koerier van de supermarkt een koelbox vast met een soort van fietsketting en een hangslot.

 

Bij een volgende bestelling maakt de klant de lege box vast aan het deuranker, waarop de koerier de lege box inruilt voor een nieuwe met de bestelling. Poepsimpel, dus. De boxen bestaan in twee formaten (groot en klein) en zijn stapelbaar, zodat er dus meerdere tegelijk kunnen worden afgeleverd zonder dat de voorbijgangers erover struikelen.

 

Te gek voor woorden? Toch niet, want Lockbox wist alvast de grootste supermarktketen van Oostenrijk, Billa, warm te krijgen voor een proefproject. De keten test de nieuwe optie momenteel uit in Wenen en Graz en wil die later mogelijk uitrollen over heel Oostenrijk. En dan ligt de weg open naar de zusterketens van het grote Duitse Rewe-concern, hoopt Lockbox-oprichter Thomas Kraker von Schwarzenfeld stiekem. Eentje om in de gaten te houden...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top