Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Vergeet alle hoogtechnologische oplossingen voor het leveren van boodschappen aan huis wanneer de klant niet thuis is: een stalen 'deuranker', een 'fietsketting' en een hangslot klaren de klus even goed!

Getest in Wenen en Graz

Een Duitse firma denkt dé oplossing gevonden te hebben om dagelijkse boodschappen aan huis te leveren zonder dat de internetklant thuis moet zijn om zijn bestelling in ontvangst te nemen. En voor één keer gaat het niet om een hoogtechnologische oplossing, wel integendeel.

 

Lockbox, zo heet het bedrijfje, bedacht een al even simpel als geniaal systeem: een stalen 'deuranker' dat de klant gewoon onder de voordeur schuift bij het verlaten van de woning (niets hameren, boren of vastschroeven dus!). Aan dat anker maakt de koerier van de supermarkt een koelbox vast met een soort van fietsketting en een hangslot.

 

Bij een volgende bestelling maakt de klant de lege box vast aan het deuranker, waarop de koerier de lege box inruilt voor een nieuwe met de bestelling. Poepsimpel, dus. De boxen bestaan in twee formaten (groot en klein) en zijn stapelbaar, zodat er dus meerdere tegelijk kunnen worden afgeleverd zonder dat de voorbijgangers erover struikelen.

 

Te gek voor woorden? Toch niet, want Lockbox wist alvast de grootste supermarktketen van Oostenrijk, Billa, warm te krijgen voor een proefproject. De keten test de nieuwe optie momenteel uit in Wenen en Graz en wil die later mogelijk uitrollen over heel Oostenrijk. En dan ligt de weg open naar de zusterketens van het grote Duitse Rewe-concern, hoopt Lockbox-oprichter Thomas Kraker von Schwarzenfeld stiekem. Eentje om in de gaten te houden...

Tags: