Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur | RetailDetail

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Supermarkt maakt koelbox vast aan uw voordeur

Vergeet alle hoogtechnologische oplossingen voor het leveren van boodschappen aan huis wanneer de klant niet thuis is: een stalen 'deuranker', een 'fietsketting' en een hangslot klaren de klus even goed!

Getest in Wenen en Graz

Een Duitse firma denkt dé oplossing gevonden te hebben om dagelijkse boodschappen aan huis te leveren zonder dat de internetklant thuis moet zijn om zijn bestelling in ontvangst te nemen. En voor één keer gaat het niet om een hoogtechnologische oplossing, wel integendeel.

 

Lockbox, zo heet het bedrijfje, bedacht een al even simpel als geniaal systeem: een stalen 'deuranker' dat de klant gewoon onder de voordeur schuift bij het verlaten van de woning (niets hameren, boren of vastschroeven dus!). Aan dat anker maakt de koerier van de supermarkt een koelbox vast met een soort van fietsketting en een hangslot.

 

Bij een volgende bestelling maakt de klant de lege box vast aan het deuranker, waarop de koerier de lege box inruilt voor een nieuwe met de bestelling. Poepsimpel, dus. De boxen bestaan in twee formaten (groot en klein) en zijn stapelbaar, zodat er dus meerdere tegelijk kunnen worden afgeleverd zonder dat de voorbijgangers erover struikelen.

 

Te gek voor woorden? Toch niet, want Lockbox wist alvast de grootste supermarktketen van Oostenrijk, Billa, warm te krijgen voor een proefproject. De keten test de nieuwe optie momenteel uit in Wenen en Graz en wil die later mogelijk uitrollen over heel Oostenrijk. En dan ligt de weg open naar de zusterketens van het grote Duitse Rewe-concern, hoopt Lockbox-oprichter Thomas Kraker von Schwarzenfeld stiekem. Eentje om in de gaten te houden...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top