Target past webwinkel aan voor internationale verkoop | RetailDetail

Target past webwinkel aan voor internationale verkoop

Target past webwinkel aan voor internationale verkoop

De Amerikaanse warenhuisketen Target heeft zijn webwinkel aangepast voor internationale klanten. Die zien voortaan producten in hun eigen munteenheid en Target berekent ook meteen alle bijkomende kosten.

Grote investeringen in e-commerce

Buitenlandse klanten die surfen naar target.com worden voortaan doorgestuurd naar de internationale website, waarna ze een boodschap krijgen in de eigen taal, die hen vertelt dat de prijzen zijn omgerekend naar lokale valuta en dat ook alle belastingen en invoerkosten meteen worden berekend. Daarna komt de bezoeker terecht op een volledig Engelstalige website.


De verandering is een onderdeel van de zware investeringen die Target wil doen op vlak van e-commerce. Zo liet het eerder al verstaan dat het één miljard dollar wil investeren in de online verkoop. Momenteel is de webshop nog maar goed voor enkele procenten van de totale omzet, maar Target wil volledig omnichannel gaan werken om dat aandeel stevig op te drijven.


Daarnaast heeft Target ook wel bekend gemaakt dat het zich gaat terugtrekken uit Canada. Het maakte slechts twee jaar geleden de stap naar de noorderburen van de Verenigde Staten en het heeft er meer dan 130 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top