Target past webwinkel aan voor internationale verkoop | RetailDetail

Target past webwinkel aan voor internationale verkoop

Target past webwinkel aan voor internationale verkoop

De Amerikaanse warenhuisketen Target heeft zijn webwinkel aangepast voor internationale klanten. Die zien voortaan producten in hun eigen munteenheid en Target berekent ook meteen alle bijkomende kosten.

Grote investeringen in e-commerce

Buitenlandse klanten die surfen naar target.com worden voortaan doorgestuurd naar de internationale website, waarna ze een boodschap krijgen in de eigen taal, die hen vertelt dat de prijzen zijn omgerekend naar lokale valuta en dat ook alle belastingen en invoerkosten meteen worden berekend. Daarna komt de bezoeker terecht op een volledig Engelstalige website.


De verandering is een onderdeel van de zware investeringen die Target wil doen op vlak van e-commerce. Zo liet het eerder al verstaan dat het één miljard dollar wil investeren in de online verkoop. Momenteel is de webshop nog maar goed voor enkele procenten van de totale omzet, maar Target wil volledig omnichannel gaan werken om dat aandeel stevig op te drijven.


Daarnaast heeft Target ook wel bekend gemaakt dat het zich gaat terugtrekken uit Canada. Het maakte slechts twee jaar geleden de stap naar de noorderburen van de Verenigde Staten en het heeft er meer dan 130 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.