Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Voedings- en wasmiddelenproducent Unilever gaat nauwer samenwerken met het Chinese Alibaba. Unilever verkoopt al jaren op Tmall.com, maar de nieuwe stap moet de verkopen op het Chinese platteland stuwen.

Teruglopende verkoop

Unilever heeft al sinds 2011 een eigen winkel op het platform Tmall.com, maar de verkopen liepen er de laatste tijd terug en vooral op het Chinese platteland heeft Unilever het moeilijk om zijn producten aan de man te brengen.

 

Dankzij de samenwerking met Alibaba krijgt Unilever onder andere toegang tot de online marketingafdeling van de Chinese gigant. Zo moet Unilever zijn online reclame beter kunnen afstemmen op zijn publiek. Alibaba moet Unilever ook helpen in de strijd tegen namaak en het moet zorgen voor een betere distributie van de producten.

 

Meer dan de helft van de omzet van Unilever is afkomstig van opkomende markten, waaronder China. Daar viel de verkoop de laatste drie maanden van 2014 echter met 20 procent terug, te wijten aan een vertraagde groei van de economie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top