Unilever gaat samenwerken met Alibaba | RetailDetail

Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Voedings- en wasmiddelenproducent Unilever gaat nauwer samenwerken met het Chinese Alibaba. Unilever verkoopt al jaren op Tmall.com, maar de nieuwe stap moet de verkopen op het Chinese platteland stuwen.

Teruglopende verkoop

Unilever heeft al sinds 2011 een eigen winkel op het platform Tmall.com, maar de verkopen liepen er de laatste tijd terug en vooral op het Chinese platteland heeft Unilever het moeilijk om zijn producten aan de man te brengen.

 

Dankzij de samenwerking met Alibaba krijgt Unilever onder andere toegang tot de online marketingafdeling van de Chinese gigant. Zo moet Unilever zijn online reclame beter kunnen afstemmen op zijn publiek. Alibaba moet Unilever ook helpen in de strijd tegen namaak en het moet zorgen voor een betere distributie van de producten.

 

Meer dan de helft van de omzet van Unilever is afkomstig van opkomende markten, waaronder China. Daar viel de verkoop de laatste drie maanden van 2014 echter met 20 procent terug, te wijten aan een vertraagde groei van de economie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top