Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Unilever gaat samenwerken met Alibaba

Voedings- en wasmiddelenproducent Unilever gaat nauwer samenwerken met het Chinese Alibaba. Unilever verkoopt al jaren op Tmall.com, maar de nieuwe stap moet de verkopen op het Chinese platteland stuwen.

Teruglopende verkoop

Unilever heeft al sinds 2011 een eigen winkel op het platform Tmall.com, maar de verkopen liepen er de laatste tijd terug en vooral op het Chinese platteland heeft Unilever het moeilijk om zijn producten aan de man te brengen.

 

Dankzij de samenwerking met Alibaba krijgt Unilever onder andere toegang tot de online marketingafdeling van de Chinese gigant. Zo moet Unilever zijn online reclame beter kunnen afstemmen op zijn publiek. Alibaba moet Unilever ook helpen in de strijd tegen namaak en het moet zorgen voor een betere distributie van de producten.

 

Meer dan de helft van de omzet van Unilever is afkomstig van opkomende markten, waaronder China. Daar viel de verkoop de laatste drie maanden van 2014 echter met 20 procent terug, te wijten aan een vertraagde groei van de economie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Belgische webshop Wehkamp komt voorlopig niet terug

18/08/2017

Het Nederlandse Wehkamp had van 2014 tot eind vorig jaar een webshop in België, maar sloot die "tijdelijk". Nu laat het online warenhuis echter verstaan dat het voorlopig gaat focussen op de Nederlandse markt.

Alibaba overstijgt de verwachtingen

17/08/2017

Het Chinese Alibaba heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen van de analisten kunnen overtreffen, zowel op vlak van omzet als van winst. Die laatste verdubbelde zelfs ten opzichte van een jaar eerder.

Aldi gaat in de Verenigde Staten aan huis leveren

16/08/2017

De Duitse discounter Aldi gaat vanaf deze maand via Instacart online bestellingen binnen het uur aan huis leveren in de Verenigde Staten. De reactie van Amazon? "Bij ons kan je vanaf nu binnen de twee minuten bestellingen komen ophalen."

Back to top