Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Amazon heeft op de universiteit van Purdue, in Indiana in de Verenigde Staten, een bemand afhaalpunt geopend. Het is het eerste bemande afhaalpunt dat Amazon op poten heeft gezet.

Ook op andere universiteiten

Amazon@Purdue kreeg ook enkele speciale functies mee, die specifiek gericht zijn op de studenten aan de universiteit. Zo kunnen ze met hun studentenaccount eenvoudig zien welke boeken ze nodig hebben voor hun studies en die via Amazon bestellen. Die boeken kunnen ook gewoon gehuurd worden van Amazon, om de kosten te drukken.


De studenten krijgen ook gratis 'one-day shipping' op een heleboel artikels. De komende periode zal er nog een locatie openen in Purdue en Amazon heeft al aangegeven dat het ook bezig is met gelijkaardige deals bij universiteiten in California en Massachusetts.


Onlangs kwam ook al het nieuws naar buiten dat Amazon interesse heeft om enkele locaties van RadioShack over te nemen, zodra die keten het faillissement aanvraagt. Het bedrijf zet zo steeds meer de stap naar de fysieke retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top