Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Amazon heeft op de universiteit van Purdue, in Indiana in de Verenigde Staten, een bemand afhaalpunt geopend. Het is het eerste bemande afhaalpunt dat Amazon op poten heeft gezet.

Ook op andere universiteiten

Amazon@Purdue kreeg ook enkele speciale functies mee, die specifiek gericht zijn op de studenten aan de universiteit. Zo kunnen ze met hun studentenaccount eenvoudig zien welke boeken ze nodig hebben voor hun studies en die via Amazon bestellen. Die boeken kunnen ook gewoon gehuurd worden van Amazon, om de kosten te drukken.


De studenten krijgen ook gratis 'one-day shipping' op een heleboel artikels. De komende periode zal er nog een locatie openen in Purdue en Amazon heeft al aangegeven dat het ook bezig is met gelijkaardige deals bij universiteiten in California en Massachusetts.


Onlangs kwam ook al het nieuws naar buiten dat Amazon interesse heeft om enkele locaties van RadioShack over te nemen, zodra die keten het faillissement aanvraagt. Het bedrijf zet zo steeds meer de stap naar de fysieke retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Vijfde van alle aankopen wordt via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35 procent van de consumenten doet aan zogeheten ‘conversational commerce’: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top