Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon | RetailDetail

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Amazon heeft op de universiteit van Purdue, in Indiana in de Verenigde Staten, een bemand afhaalpunt geopend. Het is het eerste bemande afhaalpunt dat Amazon op poten heeft gezet.

Ook op andere universiteiten

Amazon@Purdue kreeg ook enkele speciale functies mee, die specifiek gericht zijn op de studenten aan de universiteit. Zo kunnen ze met hun studentenaccount eenvoudig zien welke boeken ze nodig hebben voor hun studies en die via Amazon bestellen. Die boeken kunnen ook gewoon gehuurd worden van Amazon, om de kosten te drukken.


De studenten krijgen ook gratis 'one-day shipping' op een heleboel artikels. De komende periode zal er nog een locatie openen in Purdue en Amazon heeft al aangegeven dat het ook bezig is met gelijkaardige deals bij universiteiten in California en Massachusetts.


Onlangs kwam ook al het nieuws naar buiten dat Amazon interesse heeft om enkele locaties van RadioShack over te nemen, zodra die keten het faillissement aanvraagt. Het bedrijf zet zo steeds meer de stap naar de fysieke retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top