Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon | RetailDetail

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Universiteit krijgt bemande afhaallocatie Amazon

Amazon heeft op de universiteit van Purdue, in Indiana in de Verenigde Staten, een bemand afhaalpunt geopend. Het is het eerste bemande afhaalpunt dat Amazon op poten heeft gezet.

Ook op andere universiteiten

Amazon@Purdue kreeg ook enkele speciale functies mee, die specifiek gericht zijn op de studenten aan de universiteit. Zo kunnen ze met hun studentenaccount eenvoudig zien welke boeken ze nodig hebben voor hun studies en die via Amazon bestellen. Die boeken kunnen ook gewoon gehuurd worden van Amazon, om de kosten te drukken.


De studenten krijgen ook gratis 'one-day shipping' op een heleboel artikels. De komende periode zal er nog een locatie openen in Purdue en Amazon heeft al aangegeven dat het ook bezig is met gelijkaardige deals bij universiteiten in California en Massachusetts.


Onlangs kwam ook al het nieuws naar buiten dat Amazon interesse heeft om enkele locaties van RadioShack over te nemen, zodra die keten het faillissement aanvraagt. Het bedrijf zet zo steeds meer de stap naar de fysieke retail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.