Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce | RetailDetail

Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken samen om een bestaand regionaal platform voor digitaal winkelen over te nemen en dit verder uit te bouwen zodat het begin volgend jaar nationaal kan worden uitgerold naar zo veel mogelijk lokale handelaars.

Inhaalbeweging mogelijk

De gemiddelde Belg besteedt momenteel al 9 procent van zijn shoppingbudget aan online aankopen, maar twee derde daarvan gaat naar het buitenland: slecht nieuws voor de drie initiatiefnemers. Toch zien Unizo, Roularta en KBC kansen voor het online winkelen in België: vandaag is nog maar één Belgische handelaar op de drie ermee bezig, dus is een inhaalbeweging mogelijk.

 

Lokale handelaars hebben immers heel wat voordelen hebben tegenover buitenlandse webshops, zo beweren de drie: hun fysieke winkel is dichtbij en heeft een erg betrouwbare uitstraling, en biedt bovendien de mogelijkheid tot persoonlijk contact voor zowel advies en dienst na verkoop.

 

Om de inhaal te ondersteunen, willen de drie een bestaand digitaal winkelplein dat nu vooral regionaal actief is overnemen en uitbouwen. Daarna kunnen de lokale handelaars en kmo’s erop worden aangesloten. Doordat de bekommernissen over de vormgeving, de marketing, de betaalfaciliteiten en de logistiek hen uit handen worden genomen, zullen ze snel op een professionele en betaalbare manier ook aan e-commerce kunnen doen, luidt het bij de initiatiefnemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top