Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce | RetailDetail

Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken samen om een bestaand regionaal platform voor digitaal winkelen over te nemen en dit verder uit te bouwen zodat het begin volgend jaar nationaal kan worden uitgerold naar zo veel mogelijk lokale handelaars.

Inhaalbeweging mogelijk

De gemiddelde Belg besteedt momenteel al 9 procent van zijn shoppingbudget aan online aankopen, maar twee derde daarvan gaat naar het buitenland: slecht nieuws voor de drie initiatiefnemers. Toch zien Unizo, Roularta en KBC kansen voor het online winkelen in België: vandaag is nog maar één Belgische handelaar op de drie ermee bezig, dus is een inhaalbeweging mogelijk.

 

Lokale handelaars hebben immers heel wat voordelen hebben tegenover buitenlandse webshops, zo beweren de drie: hun fysieke winkel is dichtbij en heeft een erg betrouwbare uitstraling, en biedt bovendien de mogelijkheid tot persoonlijk contact voor zowel advies en dienst na verkoop.

 

Om de inhaal te ondersteunen, willen de drie een bestaand digitaal winkelplein dat nu vooral regionaal actief is overnemen en uitbouwen. Daarna kunnen de lokale handelaars en kmo’s erop worden aangesloten. Doordat de bekommernissen over de vormgeving, de marketing, de betaalfaciliteiten en de logistiek hen uit handen worden genomen, zullen ze snel op een professionele en betaalbare manier ook aan e-commerce kunnen doen, luidt het bij de initiatiefnemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.