Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken aan nationaal platform voor e-commerce

Unizo, Roularta en KBC werken samen om een bestaand regionaal platform voor digitaal winkelen over te nemen en dit verder uit te bouwen zodat het begin volgend jaar nationaal kan worden uitgerold naar zo veel mogelijk lokale handelaars.

Inhaalbeweging mogelijk

De gemiddelde Belg besteedt momenteel al 9 procent van zijn shoppingbudget aan online aankopen, maar twee derde daarvan gaat naar het buitenland: slecht nieuws voor de drie initiatiefnemers. Toch zien Unizo, Roularta en KBC kansen voor het online winkelen in België: vandaag is nog maar één Belgische handelaar op de drie ermee bezig, dus is een inhaalbeweging mogelijk.

 

Lokale handelaars hebben immers heel wat voordelen hebben tegenover buitenlandse webshops, zo beweren de drie: hun fysieke winkel is dichtbij en heeft een erg betrouwbare uitstraling, en biedt bovendien de mogelijkheid tot persoonlijk contact voor zowel advies en dienst na verkoop.

 

Om de inhaal te ondersteunen, willen de drie een bestaand digitaal winkelplein dat nu vooral regionaal actief is overnemen en uitbouwen. Daarna kunnen de lokale handelaars en kmo’s erop worden aangesloten. Doordat de bekommernissen over de vormgeving, de marketing, de betaalfaciliteiten en de logistiek hen uit handen worden genomen, zullen ze snel op een professionele en betaalbare manier ook aan e-commerce kunnen doen, luidt het bij de initiatiefnemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top