Verkoop via smartphones en tablets verdrievoudigd in 2012 | RetailDetail

Verkoop via smartphones en tablets verdrievoudigd in 2012

Verkoop via smartphones en tablets verdrievoudigd in 2012

De markt van de mobile retail is vorig jaar verdriedubbeld ten opzichte van een jaar eerder, zo toont een studie van BeCommerce bij zo'n 500 aangesloten verkopers aan. De omzet van m-tail steeg van 56 miljoen euro naar 168 miljoen euro.

Mode en beauty op kop

Vooral kleding, schoonheidsproducten, interieurproducten en speelgoed doen het erg goed, zo blijkt uit de studie van BeCommerce. Daarnaast worden ook diensten zoals tickets en verzekeringen vaak via smartphones en tablets verhandeld.

 

Drie op de vier handelaars was tevreden over de resultaten van hun mobiele handel, een stijging met 18% tegenover een jaar eerder.

 

Gros via 'mobiele webshop'

"Het gebruik van smartphones is vandaag zodanig ingeburgerd - 59% van de Europese internetgebruikers heeft een smartphone, 25% een tablet - dat het aankoopbeslissingen van consumenten kan beïnvloeden", zegt Nicolo Galante, directeur bij McKinsey.

 

"Er gebeurt nu al veel onderzoek naar, maar als bedrijf is het erg belangrijk dat je de rol van het mobiele kanaal ten volle begrijpt, dat je weet welk voordeel het met zich brengt voor je klanten en hoe je kan streven naar de perfecte user experience."

 

Van de 500 bevraagde bedrijven beschikken negen op de tien over een mobiele webshop, die dus specifiek is afgestemd op mobiele toestellen. Het aantal bedrijven met een eigen app ligt lager (38%), al is ook dat een stijging met 10% tegenover 2011. Opvallend: in 2012 ontwikkelde 75% van de handelaren de applicatietechnologieën intern, een stijging met liefst 32%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.