Vlaamse overheid helpt 600 zelfstandigen aan webwinkel

Vlaamse overheid helpt 600 zelfstandigen aan webwinkel

De Vlaamse regering wil 600 zelfstandigen helpen bij het opstarten van een webwinkel. Ze zullen daartoe gedurende vier jaar worden begeleid. Aangezien in 2011 al 44% van de Vlamingen een aankoop deed via het internet en dat aantal de komende jaren alsmaar zal toenemen, vindt de overheid dat klassieke handelaars niet de ogen mogen sluiten voor e-tail.

Online, social en mobile commerce voor beginners

De Vlaamse overheid wil handelaars de kans geven op de online trein te springen: vanaf 1 juli 2013 zullen minstens 600 van hen hulp krijgen bij het opstarten van een webwinkel. Ook zullen ze leren hoe ze moeten inspelen op de toenemende aankopen via smartphones en hoe ze zaken kunnen doen via sociale media.

 

“Het doel van deze maatregel is om bij de detailhandelaar een proces op gang te brengen die hem doet stilstaan bij de rol van de fysieke winkel en het winkelen in de toekomst. De winkel is niet langer de enige plaats waar de consument zich oriënteert en koopt. De informatie-, verkoop- en servicefunctie van de detailhandel wijzigt drastisch”, aldus de Vlaamse regering.

 

In het project moet dan ook bijzondere aandacht gaan naar de online aanwezigheid van de detailhandelszaak, de digitale mogelijkheden ‘instore’ en ‘outstore’, de inzet van sociale media, multichannel, e-commerce, m-commerce en mobiele mogelijkheden.

 

Project Commerciële Inspiratie

Het aanbod van de Vlaamse overheid loopt via de gemeenten. Geïnteresseerde besturen kunnen intekenen op het project Commerciële Inspiratie, dat deel uitmaakt van de beleidsnota ‘Winkelen in Vlaanderen 2.0’.

 

Eerder pakte de Vlaamse regering ook al uit met het proefproject Commerciële Innovaties, waarbij handelaars steun konden krijgen voor nieuwe initiatieven om het winkelen te promoten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top