VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon | RetailDetail

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben een wetswijziging voorgesteld die het mogelijk moet maken om drones te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het leveren van pakketten zou wel nog steeds tegengehouden worden.

Zichtbaar blijven

In het voorstel van de FAA, de Federal Aviation Administration, staat dat piloten van drones een speciaal brevet moeten halen, uit de buurt van omstanders moeten blijven en enkel overdag mogen vliegen.

 

Voorts wordt de maximumsnelheid voor een drone beperkt tot 160 km/u en de maximumhoogte tot 150 meter. Ook wil de FAA dat de drones steeds zichtbaar zijn voor de piloten. Het agentschap staat wel toe dat een tweede partij de piloot daarbij helpt.

 

De nieuwe regelgeving, die al tien jaar op zich laat wachten, is geen stap vooruit voor bedrijven als Amazon. Die willen graag drones inzetten om pakketjes te leveren, maar dat wordt dus nog steeds niet toegestaan.

 

De FAA verwacht wel dat de wetgeving in de toekomst nog verder zal evolueren. Andere landen hebben al wel mogelijkheden gecreëerd om pakketten met drones te vervoeren: zo levert DHL in Duitsland met drones op het moeilijk bereikbaare Waddeneiland Juist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top