VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben een wetswijziging voorgesteld die het mogelijk moet maken om drones te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het leveren van pakketten zou wel nog steeds tegengehouden worden.

Zichtbaar blijven

In het voorstel van de FAA, de Federal Aviation Administration, staat dat piloten van drones een speciaal brevet moeten halen, uit de buurt van omstanders moeten blijven en enkel overdag mogen vliegen.

 

Voorts wordt de maximumsnelheid voor een drone beperkt tot 160 km/u en de maximumhoogte tot 150 meter. Ook wil de FAA dat de drones steeds zichtbaar zijn voor de piloten. Het agentschap staat wel toe dat een tweede partij de piloot daarbij helpt.

 

De nieuwe regelgeving, die al tien jaar op zich laat wachten, is geen stap vooruit voor bedrijven als Amazon. Die willen graag drones inzetten om pakketjes te leveren, maar dat wordt dus nog steeds niet toegestaan.

 

De FAA verwacht wel dat de wetgeving in de toekomst nog verder zal evolueren. Andere landen hebben al wel mogelijkheden gecreëerd om pakketten met drones te vervoeren: zo levert DHL in Duitsland met drones op het moeilijk bereikbaare Waddeneiland Juist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top