VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon | RetailDetail

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben een wetswijziging voorgesteld die het mogelijk moet maken om drones te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het leveren van pakketten zou wel nog steeds tegengehouden worden.

Zichtbaar blijven

In het voorstel van de FAA, de Federal Aviation Administration, staat dat piloten van drones een speciaal brevet moeten halen, uit de buurt van omstanders moeten blijven en enkel overdag mogen vliegen.

 

Voorts wordt de maximumsnelheid voor een drone beperkt tot 160 km/u en de maximumhoogte tot 150 meter. Ook wil de FAA dat de drones steeds zichtbaar zijn voor de piloten. Het agentschap staat wel toe dat een tweede partij de piloot daarbij helpt.

 

De nieuwe regelgeving, die al tien jaar op zich laat wachten, is geen stap vooruit voor bedrijven als Amazon. Die willen graag drones inzetten om pakketjes te leveren, maar dat wordt dus nog steeds niet toegestaan.

 

De FAA verwacht wel dat de wetgeving in de toekomst nog verder zal evolueren. Andere landen hebben al wel mogelijkheden gecreëerd om pakketten met drones te vervoeren: zo levert DHL in Duitsland met drones op het moeilijk bereikbaare Waddeneiland Juist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.