VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

VS versoepelt drone-wetgeving, tegen de zin van Amazon

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten hebben een wetswijziging voorgesteld die het mogelijk moet maken om drones te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het leveren van pakketten zou wel nog steeds tegengehouden worden.

Zichtbaar blijven

In het voorstel van de FAA, de Federal Aviation Administration, staat dat piloten van drones een speciaal brevet moeten halen, uit de buurt van omstanders moeten blijven en enkel overdag mogen vliegen.

 

Voorts wordt de maximumsnelheid voor een drone beperkt tot 160 km/u en de maximumhoogte tot 150 meter. Ook wil de FAA dat de drones steeds zichtbaar zijn voor de piloten. Het agentschap staat wel toe dat een tweede partij de piloot daarbij helpt.

 

De nieuwe regelgeving, die al tien jaar op zich laat wachten, is geen stap vooruit voor bedrijven als Amazon. Die willen graag drones inzetten om pakketjes te leveren, maar dat wordt dus nog steeds niet toegestaan.

 

De FAA verwacht wel dat de wetgeving in de toekomst nog verder zal evolueren. Andere landen hebben al wel mogelijkheden gecreëerd om pakketten met drones te vervoeren: zo levert DHL in Duitsland met drones op het moeilijk bereikbaare Waddeneiland Juist.

Tags: