Webshop Cosmox gaat verder als eci | RetailDetail

Webshop Cosmox gaat verder als eci

Webshop Cosmox gaat verder als eci

Vanaf 1 juli wordt de webshop Cosmox overgezet naar de website van online boekenwinkel eci. Alle klanten van Cosmox krijgen dan meteen toegang tot alle voordelen die eci aanbiedt, zoals een groter assortiment.

 

Geen bestaansreden meer

Cosmox werd in 2006 door eci opgericht als alternatief voor klanten die liever zonder lidmaatschap hun boeken wilden bestellen. Sinds kort is dat echter ook mogelijk bij eci zelf en dus is er geen enkele reden meer om Cosmox als aparte entiteit te behouden.

 

“We hebben veel tijd en energie gestoken om van eci een aantrekkelijke webshop te maken. Met het samenvoegen van beide labels kunnen wij meer aandacht besteden aan de eci-doelstellingen; het inspireren tot en bevorderen van lezen”, aldus Petra Lubbers, Managing Director van eci.

 

Vanaf 22 juni worden alle accounts van Cosmox in Nederland en België stap voor stap overgezet naar eci, waarna op 1 juli definitief het doek valt voor de webshop. De sluiting van Cosmox zal geen personele of logistieke gevolgen hebben.

 

Eci maakte in 2014 een doorstart onder nieuwe eigenaar Novamedia en gooit het sindsdien over een andere boeg. Klanten kunnen er voortaan zonder abonnement boeken bestellen, maar trouwe klanten worden wel nog steeds beloond met een korting van 20 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.