Webshop Cosmox gaat verder als eci

Webshop Cosmox gaat verder als eci

Vanaf 1 juli wordt de webshop Cosmox overgezet naar de website van online boekenwinkel eci. Alle klanten van Cosmox krijgen dan meteen toegang tot alle voordelen die eci aanbiedt, zoals een groter assortiment.

 

Geen bestaansreden meer

Cosmox werd in 2006 door eci opgericht als alternatief voor klanten die liever zonder lidmaatschap hun boeken wilden bestellen. Sinds kort is dat echter ook mogelijk bij eci zelf en dus is er geen enkele reden meer om Cosmox als aparte entiteit te behouden.

 

“We hebben veel tijd en energie gestoken om van eci een aantrekkelijke webshop te maken. Met het samenvoegen van beide labels kunnen wij meer aandacht besteden aan de eci-doelstellingen; het inspireren tot en bevorderen van lezen”, aldus Petra Lubbers, Managing Director van eci.

 

Vanaf 22 juni worden alle accounts van Cosmox in Nederland en België stap voor stap overgezet naar eci, waarna op 1 juli definitief het doek valt voor de webshop. De sluiting van Cosmox zal geen personele of logistieke gevolgen hebben.

 

Eci maakte in 2014 een doorstart onder nieuwe eigenaar Novamedia en gooit het sindsdien over een andere boeg. Klanten kunnen er voortaan zonder abonnement boeken bestellen, maar trouwe klanten worden wel nog steeds beloond met een korting van 20 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top