Webshop Cosmox gaat verder als eci | RetailDetail

Webshop Cosmox gaat verder als eci

Webshop Cosmox gaat verder als eci

Vanaf 1 juli wordt de webshop Cosmox overgezet naar de website van online boekenwinkel eci. Alle klanten van Cosmox krijgen dan meteen toegang tot alle voordelen die eci aanbiedt, zoals een groter assortiment.

 

Geen bestaansreden meer

Cosmox werd in 2006 door eci opgericht als alternatief voor klanten die liever zonder lidmaatschap hun boeken wilden bestellen. Sinds kort is dat echter ook mogelijk bij eci zelf en dus is er geen enkele reden meer om Cosmox als aparte entiteit te behouden.

 

“We hebben veel tijd en energie gestoken om van eci een aantrekkelijke webshop te maken. Met het samenvoegen van beide labels kunnen wij meer aandacht besteden aan de eci-doelstellingen; het inspireren tot en bevorderen van lezen”, aldus Petra Lubbers, Managing Director van eci.

 

Vanaf 22 juni worden alle accounts van Cosmox in Nederland en België stap voor stap overgezet naar eci, waarna op 1 juli definitief het doek valt voor de webshop. De sluiting van Cosmox zal geen personele of logistieke gevolgen hebben.

 

Eci maakte in 2014 een doorstart onder nieuwe eigenaar Novamedia en gooit het sindsdien over een andere boeg. Klanten kunnen er voortaan zonder abonnement boeken bestellen, maar trouwe klanten worden wel nog steeds beloond met een korting van 20 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top